Norvegia, care vrea să vândă doar mașini cu emisii zero în 2025, a înregistrat un nou record pe piața auto în iunie. 82,7% din vânzările de mașini noi au fost electricitate incluzând atât vehicule electrice, cât și vehicule hibride plug-in, scrie thedriven.io.

În iunie, norvegienii au înmatriculat 20.392 de autoturisme noi, majoritatea electrificate.

Aproape 8 din 10 cumpărători de mașini noi au ales ca automobilele să poată rula electric.

"Acestea sunt cifre fantastice, care arată că este posibil să se atingă obiectivul de a vinde doar mașini cu emisii zero în 2025", a declarat Christina Bu, secretarul general al Asociației Norvegiene a Mașinilor Electrice.

Din totalul mașinilor noi înmatriculare în iunie aproape 65% au fost 100% electrice, în creștere cu 20,7% față de iunie anul trecut, iar una din cinci mașini înmatriculate în iunie a reprezentat un nou model de mașină electrică care nu era disponibilă în 2020, potrivit Asociației Norvegiene a Mașinilor Electrice.

Citiți și Trecerea la vehicule electrice ar putea face mașinile inaccesibile

Tesla Model 3 a fost pe locul întăi la vânzările de mașini electrice cu 3.200 de unități, o treime dintre acestea fiind variantele Standard Range Plus.

Dintre primele 20 de mașini vândute în iunie, 12 au fost electrice. Ford Mustang Mach-e a ocupat locul al doilea, cu 1.289 de mașini vândute în iunie, iar Volkswagen ID.4 a ocupat locul al cincilea.

Top 10 cele mai vândute mașini în Norvegia

În ceea ce privește piața de vehicule comerciale, vehiculele electrice reprezintă doar 37,3% din vânzările totale.

Citiți și Un start-up american vinde mașini electrice care nu trebuie încărcate niciodată

"Există impozite mai mici pentru autoturismele poluante pentru companii. Guvernul trebuie să remedieze acest lucru cât mai curând posibil, dacă vrem să atingem cota de piață de 100% pentru mașinile electrice și camionete electrice în doar trei ani și jumătate”, spune Bu.

Sursa foto: Aleksei Potov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri