Cu puțin peste 70.000 de unități Model 3 și 36.000 de unități Model Y livrate în iunie, Tesla a obținut primele două poziții în vânzările globale de vehicule electrice, scrie thedriven.io.

Vânzările globale de vehicule electrice au crescut cu 150% în iunie față de iunie 2020, ceea ce înseamnă că 8,7% din piața auto a fost complet electrică, însumând 583.000 de vehicule electrice.

Această cifră nu include vânzările de mașini hibrid plug-in și full hibrid. Dacă ținem cont și de acestea, 20% din întreaga piață auto în iunie a fost electrificată.

Livrările Model 3 s-au stabilizat la aproximativ 120.000 de unități pe trimestru, sugerând că pe piețele majore sedanul electric a atins un fel de plafon. Pe multe piețe, clienții așteaptă acum crossoverul Model Y - un vehicul mai spațios.

Producătorul de vehicule electrice Tesla spune că fabricile Fremont și Shanghai au capacitatea de a produce peste 950.000 de Model 3 și Model Y.

În timp ce producția de Model Y a început în Fremont în martie 2020, producția din Shanghai continuă să crească.

Sursa foto: Bubble_Tea Stock / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri