O companie străină consideră că soluția pentru traficul aglomerat este construirea unei rețele de capsule de mare viteză care să străbată orașele pe șine de oțel suspendate pe stâlpi.

Problema străzilor blocate de numărul mare de autoturisme afectează toate marile orașe ale lumii, iar între soluțiile găsite până acum se află trotinetele electrice și semafoarele controlate de Inteligența Artificială (AI), însă un producător a venit cu o altă idee, potrivit CNN.

Compania uSky Transport din Belarus a deschis în luna iunie o linie de testare de 400 de metri în Sharjah, care se află în vecinătatea Dubaiului.

Din afară, capsulele propulsate electric au o suprafață albă netedă, în vreme ce la interior sunt proiectate să imite compartimentele de la clasă superioară ale avioanelor, incluzând iluminat ambiental, muzică de relaxare și ferestre largi.

Compania a dezvoltat o tehnologie similară pentru a transporta containere de marfă, care au capacitatea de a transfera 48 de tone la o viteză maximă de 90 de kilometri pe oră.

Capsulele de transport suspendate, denumite deseori și „capsulele dintre nori” (sky pods), sunt uneori comparate cu telecabinele sau telefericele. Însă ele oferă o felxibilitate mai mare, a transmis Stephanie Haag, partener asociat al firmei de consultanță McKinsey & Company.

„Într-o telecabină te poți deplasa mereu doar cu aceeași viteză. În schimb, în aceste capsule poți folosi mai multe cabine care au o infrastructură separată, precum unele concepute pentru călătorii scurte din zonele urbane, sau altele gândite pentru distanțe mai mari”.

Deși atenționează că pentru evitarea aglomerației într-un oraș intens circulat, Haag consideră că aceste capsule pot asigura o soluție care să fie adoptată la scară largă, dacă compania își păstrează garanțiile date privind o mobilitate ridicată și sustenabilitate”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri