Locul unde va fi amplasata roata panoramica din Japonia nu a fost inca anuntat, insa cu siguranta va avea un impact imediat in imprejurimi, scrie Telegraph.

Proiectul presupune realizarea unei roti panoramice de doua ori mai mare decat cea din Londra, care se ridica la o inaltime de 135 de metri, urmand sa devina cea mai inalta structura de gen din lume.

Aceasta ar urma sa depaseasca recordul detinur de roata Singapore Flyer (164,8 metri), insa, initial, titlul va fi adjudecat de structura similara care va fi deschisa in Las Vegas (167,64 metri) in acest an.

Citeste si:

Roata japoneza va iesi in evidenta si prin alte elemente, in termeni de tehnologie. Aceasta va dispunde de aplicatii care le vor permite pasagerilor sa comunice intre ei chiar daca sunt in capsule diferite si le va da posibilitatea celor care asteapta sa urce in roata sa stie exact in cat timp se vor imbarca.

Compania UNStudio asteapta inca finantarea finala pentru design pentru a da drumul proiectului rotii panoramice cu 32 de capsule.

Sursa foto: www.unstudio.com