BMW i4 se bucură de un interes deosebit pe piaţa din România şi a înregistrat o primă flotă deja cu cinci luni înainte de lansare. Este vorba de cinci modele BMW i4 eDrive40, în configuraţii identice, care vor fi folosite de top managementul unei companii româneşti.

Valoarea de listă a celor cinci modele depășește un sfert de milion de euro. Comanda a fost înregistrată de dealerul APAN Motors Iaşi, cu posibilitatea de a fi suplimentată, şi se adaugă unui total de câteva zeci de comenzi ferme la nivel naţional.

Noul model are un preţ de început în România de 52.955 de euro, cu TVA inclusă şi fără a include programele guvernamentale Rabla sau Rabla Plus.

"Sportivitatea modelelor noastre din clasa medie a definit de-a lungul anilor imaginea BMW. Din această perspectivă, BMW i4 este un model deosebit de important pentru marcă. O primă flotă de un sfert de milion de Euro cu aproape jumătate de an înainte de lansare înseamnă un start important. La acestea se adaugă câteva zeci de comenzi ferme care confrimă succesul de care se bucură BMW i4 și în România", explică Josef Reiter, director general BMW Group România.

Noul BMW i4 va fi disponibil pentru livrări începând din primul trimestrul al anului viitor. Poate fi configurat în două versiuni de motorizare, eDrive40 (cu un motor pe puntea spate, care dezvoltă 340 CP) sau M50 (cu un motor pe fiecare punte şi o putere totală a sistemului de 544 CP). Ambele modele sunt echipate cu o baterie cu o capacitate brută de 83,9 kWh (capacitate netă 80,7 kWh) pentru o autonomie maximă calculată în ciclul WLTP de 590 km pentru versiunea eDrive40.

Noul BMW i4 vine cu a cincea generaţie a sistemului de propulsie electric, cu motoare electrice sincron ultraeficiente, dar care, în premieră, nu folosesc pământuri rare, materiale cu disponibilitate limitată. Tot a cincea generaţie a sistemului de propulsie electric foloseşte celule de baterii cu chimie sofisticată NMC811, cu densitate energetică mare şi conţinut redus de cobalt. Noul BMW i4 dispune de o serie de tehnologii sofisticate, printre care şi cea mai nouă generație a sistemului de infotaiment şi control BMW, iD8.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri