Grupul taiwanez Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone, a dezvăluit primele sale trei prototipuri de vehicule electrice, o dovadă a ambiţiilor sale de a-şi diversifica activităţile dincolo de asamblarea de produse electronice pe bază de comandă pentru firme precum Apple.

Cele trei vehicule electrice prezentate luni, un SUV, un sedan şi un autobuz, au fost produse de Foxtron, un joint venture între Foxconn şi producătorul taiwanez de automobile Yulon Motor Co Ltd.

Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, şi-a propus să fie un jucător important pe piaţa globală a vehiculelor electrice şi în acest sens a încheiat acorduri cu startup-ul american Fisker Inc şi grupul PTT PCL din Thailanda.

"Hon Hai nu mai este un nou venit în industrie. Ne-am construit treptat un lanţ de aprovizionare în domeniul vehiculelor electrice şi ne prezentăm hardware-ul", a spus preşedintele Foxconn, Liu Young-way.

Sedanul dezvăluit, care a fost dezvoltat în comun cu firma italiană de design Pininfarina, urmează să fie vândut şi pe o serie de pieţe din străinătate în următorii ani în timp ce SUV-ul va fi vândut sub una din mărcile din portofoliul Yulon în Taiwan începând din 2023. Autobuzul, care va purta sigla Foxtron va începe să circule în mai multe oraşe din Taiwan începând de anul viitor, în parteneriat cu un furnizor local de servicii de transport.

Recent, Foxconn a cumpărat o uzină de la startup-ul american Lordstown Motors Corp pentru a produce automobile electrice iar în luna august a cumpărat o uzină de semiconductori în Taiwan pentru a putea acoperi cererea viitoare de cipuri pentru automobile. De asemenea, Foxconn şi-a fixat un obiectiv de a furniza componente şi servicii pentru 10% din vehiculele electrice din întreaga lume între 2025 şi 2027.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri