În industria anvelopelor, schimbările sunt determinate de două mari tendințe de consum: confort și sustenabilitate. În realitate, aceasta înseamnă o cerere crescută de anvelope all-season, jante cu dimensiuni mai mari, dezvoltarea afacerilor cu flote, vehiculele electrice care devin noua realitate și impactul tot mai mare al online-ului.

„Ne diversificăm portofoliul de produse cu mai multe oferte relevante pentru piață. Vom explora în continuare oportunitățile oferite de anvelopele de vară cu ajutorul noului nostru centru de testare din Spania. Dorim să devenim din ce în ce mai prezenți pe cea mai mare piață de anvelope din Germania și să continuăm să ne extindem acolo unde cotele noastre de piață sunt mai mici, cum ar fi Italia, Franța și Spania”, spune Bahri Kurter, EVP, Europa Centrală.

În Europa, până la 80% dintre anvelope sunt căutate online, iar 10-40% sunt achiziționate online. Nokian Tyres își va dezvolta în continuare activitatea pe mai multe canale, dincolo de comerțul en-gros, retail și online, și se va lansa în afacerea cu flote aflată în plină expansiune.

Cu scopul de a susține creșterea în Europa Centrală, compania investește o cotă mai mare în marketing pentru a consolida notorietatea brandului și activarea consumatorilor. La nivel european, a fost introdusă și o nouă echipă de directori de vânzări. Toate aceste schimbări au contribuit la creșterea cotei de piață cu până la 3% în Europa Centrală.

„Am avut o creștere puternică pe segmentul all-season, dar nu în detrimentul anvelopelor de iarnă, care sunt în continuare punctul nostru forte. Faptul că ne-am axat pe dimensiuni mari ale jantei a avut un mare succes, deoarece am câștigat cotă de piață și am crescut mai repede decât piața. Ne dorim să mergem mai departe cu această abordare.”, spune Kurter.

Vor fi intensificate marketingul digital și retailul fizic, prin intermediul rețelei de retail NAD, al cărei concept va fi extins. NAD sunt dealeri autorizați Nokian în Europa și generează până la 27% din afacerile companiei în Europa Centrală. În prezent, Nokian Tyres dezvoltă următoarea etapă în conceptul NAD.

Nokian Tyres a reușit să își majoreze cota de piață în Europa Centrală. În cadrul evenimentului Capital Markets Day din luna septembrie, compania și-a confirmat obiectivul pe termen mediu (3-5 ani) de a explora oportunitățile de pe piața din Europa Centrală și de a crește afacerea cu 50%. Acest procent reprezintă o creștere de la aproximativ șase la nouă milioane de anvelope vândute anual.

Sursa foto: Nokian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri