Autoturismul este unul dintre cele mai deținute obiecte. Avantajele oferite de către deținerea acestuia, creșterea nivelului salarial din țara noastră, posibilitatea de a putea importa mașini rulate dar și existența unor instrumente financiare menite să faciliteze achiziționarea autoturismului sunt cele mai importante motive pentru care din ce în ce mai multe persoane optează pentru achiziționarea unui autoturism.

Mașinile rulate sunt majoritare atunci când se analizează care este starea mașinilor care se comercializează pe teritoriul țării noastre. Este de înțeles acest lucru pentru că românii preferă să achiziționeze mașini de lux.

De ce este normală deținerea unui autovehicul?

Există o serie de răspunsuri la întrebarea aflată în subtitlul acestui articol. Câteva dintre cele mai importante motive pentru care este normală deținerea unui autoturism sunt următoarele:

  • Oferă un nivel foarte ridicat de independență de mișcare. Așteptarea în frig a autobuzului pentru a putea merge la serviciu sau la cumpărături sau plecarea în vacanță cu trenul vor fi niște simple amintiri din momentul în care se achiziționează o mașină. Aceasta oferă un nivel foarte mare de independență din punct de vedere a mobilității așa că nu va mai trebui să îți faci programul în funcție de programul mijloacelor de transport în comun de care ai nevoie pentru a te putea deplasa dintr-o locație în alta.
  • Se îndeplinește o dorință. Posesorii de autovehicule se împart în două mari categorii, și anume: posesorii de autovehicule care le achiziționează pentru că acestea le aduc beneficii în ceea ce privește modalitatea de transport și posesori de autovehicule care le achiziționează din pură pasiune. Pentru a doua categorie de posesori de autovehicule achiziționarea unei mașini conduce la îndeplinirea unei dorințe. De asemenea, plăcerea oferită de către a conduce o mașină este un alt motiv pentru care oamenii achiziționează autoturisme.
  • Este singura variantă bună din punct de vedere financiar pentru a putea ajunge la locul de muncă sau pentru a putea duce copiii la școală.
  • Statutul social pe care îl oferă deținerea unui autoturism este nu în ultimul rând un alt motiv pentru care oamenii achiziționează mașini. Pentru că este atât de banal să deții un autovehicul persoanele care nu dețin o mașină sunt privite cu inferioritate de către cei care dețin una sau mai multe mașini.

Mașina mult dorită poate fi achiziționată chiar dacă bugetul avut la dispoziție nu este suficient de mare

Cu toate că o mașină poate fi achiziționată la un preț foarte mic este clar că o astfel de achiziție nu este o decizie bună din punct de vedere financiar. Pentru a putea achiziționa un autovehicul care să merite trebuie investită o sumă de bani destul de considerabilă. Această sumă crește în cazul în care se optează pentru achiziționarea unei mașini noi. Fie că este vorba despre achiziționarea unei mașini noi sau a unui autoturism rulat poate fi achiziționat modelul de mașină dorită chiar dacă bugetul avut la dispoziție pentru achiziționarea autoturismului este mai mic decât prețul la care este comercializată aceasta. Cum se poate achiziționa o mașină dacă nu ai toți banii necesari achiziționării acesteia? Leasing-ul auto este răspunsul apreciat de către toate persoanele care doresc achiziționarea unui autoturism însă pentru moment nu au la dispoziție întreaga sumă de bani.

Care sunt avantajele oferite de către achiziționarea unui autoturism prin leasing?

Există o serie de motive pentru care numărul persoanelor care cer oferta leasing este într-o continuă creștere. Printre cele mai importante motive pentru care a crescut și continuă să crească numărul persoanelor care optează pentru leasing atunci când achiziționează un autovehicul sunt următoarele:

  • Posibilitatea de a putea plăti contravaloarea mașinii într-o perioadă mare de timp este cel mai important motiv pentru care leasing-ul este cea mai apreciată metodă prin care se poate achiziționa un autovehicul. Perioada mare de timp permite ca rata lunară care trebuie plătită pentru a achita mașina să fie mică. În felul acesta rata lunară nu constitue o problemă pentru bugetul avut la dispozție lunar.
  • Cel mai important avantaj este reprezentat de faptul că poți pleca cu mașina acasă chiar dacă nu ai avut suficienți bani pentru a o putea achiziționa.
  • Dobânda percepută este la cel mai mic nivel dintre toate opțiunile de finațare avute la dispoziție. Datorită acestui avantaj nu este o corvoadă financiară optarea pentru achiziționarea autovehicululuiu prin leasing.
  • Posibilitatea de a putea preda leasing-ul auto. Cu toate că nimeni nu achiziționează o mașină cu gândul că la un moment dat o va vinde sunt situații în care nu mai este posibilă plata ratelor lunare sau este nevoie urgentă de o anumtă sumă de bani. Posibilitatea de a putea preda leasing-ul auto este un avantaj foarte important pentru că niciodată nu poți ști când este necesară apelarea la o astfel de facilitate.
  • Nu în ultimul rând, procesul birocratic redus care trebuie să fie parcurs pentru a putea beneficia de achiziționarea unei mașini este un alt avantaj important oferit de către optarea pentru această sursă de finațare.

Pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de către leasing-ul auto este necesară apelarea la o firmă care se bucură de un nivel ridicat de apreciere din partea persoanelor care la un moment dat au fost clienții respectivei firme.

Identificarea acesteia trebuie realizată cu foarte multă atenție și cu cercetarea cât mai multor aspecte pentru a putea lua cea mai bună decizie. Până la urmă este vorba despre banii pe care tu îi investești așa că trebuie să cauți cea mai bună soluție pentru ca investiția realizată să fie făcută într-un mod foarte eficient.

sursa foto Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri