Legea care interzice rezidenților din Italia să conducă mașini înmatriculate în afara țării a fost contestată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Instanța a decis acest aspect în urma unui caz în care au fost implicați mai mulți cetățeni de origine sârbă.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat câștig de cauză unor sârbi, într-un proces cu polițiștii italieni. Mașina în care se aflau a fost confiscată de polițiștii italieni pe motiv că respectivul conducător auto avea rezidență de mai bine de șase luni în Italia, dar conducea un vehicul înmatriculat în străinătate, scrie G4Media.

Mașina era, însă, înregistrată pe numele pasagerului, care nu era rezident în Italia. Acest caz ar putea modifica legea care nu permite rezidenților cu cetățenie străină de pe teritoriul Italiei să circule pe străzile italiene cu mașini înmatriculate în afara peninsulei. Această lege a fost introdusă de Matteo Salvini, fostul ministru de Interne al Italiei.

Statul italian nu era de acord ca șoferii acestor autoturisme să nu plătească taxe de înmatriculare, eventuale impozite, dar nici să nu apeleze la firmele de asigurări din Peninsulă. Decizia i-a afectat cel mai tare pe români, fiind cea mai mare minoritate stabilită în Italia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri