BMW mărește gama de modele anul acesta prin lansarea noului BMW i4 și reîmprospătează o mare parte dintre modelele existente. În total, 11 noutăți vor ajunge în showroom-urile din România.

Primul model BMW cu o înfățișare nouă care va ajunge în România este Seria 2 Coupe. Modelul sport din Munchen a crescut în dimensiuni și este disponibil cu motorizări pe benzină și diesel.

Modelul de top are 374 CP și 500 Nm, astfel că mașina sprintează până la 100 de km/h în 4,3 secunde.

Sistemele de siguranță oferite în standard includ avertizare pentru coliziunea frontală, avertizare la părăsirea benzii de rulare, Cruise Control cu funcție de frânare.

Noul Seria 2 Active Tourer vine în februarie, odată cu noul BMW i4.

A doua generație BMW Seria 2 Active Tourer a intrat în producție la finalul anului trecut. Din vară va fi disponibil și în două versiune plug-in hybrid. Acesta va fi produs exclusiv la uzina din Leipzig, alături de Seria 1 și Seria 2 Gran Coupe.

Capacitatea portbagajului este de 470-1.455 litri la BMW 218i Active Tourer şi BMW 218d Active Tourer şi de 415-1.405 litri la BMW 220i Active Tourer şi BMW 223i Active Tourer. Operarea automată a hayonului este dotare standard, în timp ce sistemul de remorcare acţionat electric poate fi comandat opţional.

Sedanul electric BMW i4 este disponibil în două versiuni. Modelul pornește de la 53.000 de euro. i4 eDrive40 este echipat cu un motor electric, care dezvoltă 340 de cai putere si tracțiune spate. Modelul are o autonomie de până la 590 de kilometri în ciclul de testare WLTP.

BMW i4 eDrive40 sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde. Viteza sa maximă este limitată electronic la 190 km/h.

Clienții vor avea la dispoziție și o variantă M Performance, care va oferi 530 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în circa 4 secunde. Autonomia maximă anunțată de producător este de până la 590 de kilometri în ciclul WLTP.

În martie, vor fi disponibile pe piața din România noile Seria 8 şi BMW M8 facelift. Urmează în vară noul BMW Seria 3 facelift, Seria 2 Active Tourer PHEV și BMW X7 facelift.

Calea către electrificare sunt modelele plug-in hybrid, de aceea BMW va continua să ofere modelele Seria 3 320e și 330e. Primul folosește un motor cu patru cilindri de 2,0 litri asociat cu un motor electric, în timp ce cel de-al doilea folosește unitatea de 3,0 cu șase cilindri și o unitate electrică.

În ultimul trimestru sunt programate pentru lansare modelele BMW X1, Z4 facelift, M3 Touring și noul BMW Seria 7.

BMW X1 va fi disponibil, inclusiv ca model electric si PHEV. X1 va folosi aceleași motoare ca și cele deja disponibile pe noul Seria 2 Active Tourer și va adăuga pe lista versiunilor iX1.

La început, iX1 va fi disponibil în două versiuni: eDrive20 (FWD) și xDrive30 (AWD). Specificațiile și dimensiunile bateriei vor fi dezvăluite la o dată ulterioară. BMW iX1, versiunea electrică a SUV-ului X1, ar putea fi lansată cel târziu în 2023.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri