Maserati a lansat noul model Grecale, un SUV care păstrează filosofia constructorului italian, în ceea ce privește eleganța și performanța, dar aducând și elementele specifice experienței off-road.

Dezvoltat la Maserati Innovation Lab din Modena, noul SUV este produs la uzina Cassino și este vine cu o gamă largă de motoare: cu combustie internă convențională, hibridă și, peste un an, Grecale va fi și veni și în varianta complet electrică, o premieră în istoria Maserati.

Încă de la lansare sunt disponibile trei versiuni:

  • GT, care este propulsat de un motor mild hybrid, cu 4 cilindri, capabil să livreze 300 CP;
  • Modena, cu un motor mild hybrid cu 4 cilindri de 330 CP;
  • Trofeo, este cea mai puternică variantă, echipată cu un motor V6 de înaltă performanță pe benzină de 3,0 litri și 530 CP. Motorul este bazat modelul Nettuno cu care este dotat modelul MC20.

Maserati Grecale

La lansare, Grecale va fi disponibilă și în varianta PrimaSerie Launch Edition, o ediție limitată cu dotări exclusiv.

Pentru a completa gama, în 2023 este așteptată versiunea Grecale Folgore, 100% electrica cu tehnologie 400V.

Noul SUV se remarcă în ceea ce privește spațiul și confortul, oferind un set impresionant caracteristici. Constructorul se laudă că Grecale este cel mai bun model în piață în ceea ce privește spațiul interior, manevrabilitatea, accelerație (0-100 km/h în 3,8 secunde – varianta Trofeo), viteză maximă (285 km/h – din nou pe Trofeo), calitatea sunetului și utilizarea pe scară largă a materialelor fine, cum ar fi lemnul, fibra de carbon și pielea.

Maserati Grecale

Dimensiunile sale sunt un factor major: în versiunea GT, Grecale are 4.846 mm lungime cu un ampatament de 2.901 mm, o înălțime de 1.670 mm, o lățime de 2.163 mm (inclusiv oglinzile exterioare), cu ecartamentul roții din spate de 1.948 mm ( şi chiar mai mare în Trofeo).

Designul Grecale îmbrățișează noul simbol vizual al Maserati. Partea frontală dispune de o grilă joasă și impunătoare. Profilul se remarcă prin contrastul său între puritate și tehnică, cu un corp foarte fluid, cu forme șerpuitoare și componentele sale tehnice evidențiate prin utilizarea fibrei de carbon.

În spate, stopurile bumerang sunt inspirate de Giugiaro 3200 GT și se potrivesc cu linia trapezoidală, făcută și mai izbitoare de efectul de coupé al cabinei și finisajul său ca al unei mașini sport.

Maserati Grecale

În interior, specificațiile tehnice includ cadranul tradițional al ceasului Maserati. Transformarea digitală este și ea evidentă. Totul devine pe bază de atingere, consola centrală dispunând de un ecran 12,3”, cel mai mare văzut vreodată la un Maserati, în un display de 8,8” pentru comenzile suplimentare și un al treilea pentru pasagerii de pe locurile din spate.

Experiența în mașină este gestionată de sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA) și completată de sistemul de sunet Sonus faber 3D. Sistemul Sonus faber – standard la nivel Premium – include 14 difuzoare sau 21 difuzoare la cerere la nivel High Premium.

Grecale dispune și de noul sistem 100% Maserati Vehicle Dynamic Control Module (VDCM) și de controlul la 360° pe care îl oferă asupra mașinii. Opțiunea de control complet se traduce printr-o distincție clară între diferitele moduri de conducere: COMFORT, GT, SPORT, CORSA (numai Trofeo) și OFF-ROAD.

Sursa foto: Maserati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri