Din 16 mai a intrat în vigoare modificarea Codului Rutier prin care limita maximă de viteză pe drumurile expres crește de la 100 la 120 km/h. Adevărata provocare pentru șoferi este să găsească însă drumul expres pe care să circule cu această viteză.

Modificările Codului Rutier se aplică de luni, 16 mai 2022, și prevăd reguli privind drumurile expres. Astfel, viteza maximă pe acest tip de șosea este de 120 km/h pentru autovehiculele din categoriile A și B, 100 km/h pentru autovehiculele din categoriile C, D și categoria D1 și 80 km/h pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 și C1.

Vezi AICI toate modificările.

În România există, în acest moment, puțin peste 18 kilometri de drum expres. Este vorba de un segment din drumul expres Craiova-Pitești, mai precis centura ocolitoare a oraşului Balş. Aceasta a fost inaugurată pe 21 aprilie 2022. Alți aproximativ 130 de kilometri sunt în execuție iar cea mai mare parte vor fi gata abia în 2024.

Un drum expres, potrivit legislației actuale, este practic o autostradă fără bandă de siguranță. Denumirea a fost folosită în trecut pentru șosele precum E85 sau E70, dar odată cu noile normative aprobate în 2013 de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri, România nu a mai avut practic niciun drum expres.

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri