Criza energetică a aruncat în aer prețurile la carburanți în toată lumea. În SUA, țara unde un galon de benzină era mai ieftin decât sticla de Coca Cola, posesorii de mașini au ajuns să plătească aproape 6 dolari pe galon. În România, și benzina și motorina au sărit de 9 lei litrul, de la 4-5 lei cât era acum un an și jumătate.

De ceva timp se discută, dar se și implementează, cel puțin în Europa, plafonarea prețurilor la carburanți sau diversele reduceri de taxe și accize în aceeastă piață. Deși pare să fie o măsură „comunistă”, în care statul dictează prețurile, ea se aplică deja în Ungaria, Polonia, Slovenia sau chiar state mai dezvoltate precum Franța și Portugalia.

În România, coaliția de guvernare se tot chinuie să adopte plafonarea, dar încă nu le iese. Mai nou, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că plafonarea este imperios necesară, în special pentru a preveni specula.

Marcel Ciolacu: „Prețul carburanților trebuie PLAFONAT! Nu se poate să lăsăm specula la liber”

„Prețul carburanților trebuie plafonat. Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Sunt anumite companii prestigioase, corecte care, într-o conjunctură cum a fost pandemia, au avut niște venituri excepționale… Sau cum a fost această criză din energie, la carburanți. Unele dintre ele sunt bazate pe un preț speculativ. Aștept de la ministerul Energiei explicații. Dacă cetățenii au dus greul în această perioadă și tu ai făcut venituri excepționale este normal ca pe o perioadă limitată… Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient. Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat”, a declarat luni liderul social-democraților, la sediul PSD.

Eu vreau să ne așezăm la masă să luăm deciziile cât mai corecte, unde sunt speculanți, precum pe zona de carburanți. Este clar că trebuie să venim cu o plafonare. Dar să aibă și companiile o marjă de profit.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților

Clauiu Năsui, fost ministru al Economiei în Guvernul Orban, consideră că plafonarea nu este o soluție, ci reducerea taxelor.

„Decât să se găsească carburant scump, mai bine nu se mai găsește deloc. Asta e nivelul de gândire economică al PSD. În loc să reducă taxele, PSD vrea să plafoneze prețurile.

Plafonarea nu înseamnă că vom găsi produse ieftine. Dacă însemna asta, se făcea până acum la toate produsele.

Plafonarea înseamnă că nu vom mai găsi deloc produse. Adică lipsuri, rafturi goale și, evident, piață neagră cu prețuri mult mai mari decât cel care ar fi fost în mod normal pe piață.

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei

Dacă chiar ar vrea să ajute românii și să nu-i mai țină în sărăcie, domnul Ciolacu ar reduce TVA-ul la carburant și acciza așa cum promitea acum câteva luni. El a promis. Ministrul finanțelor a fost de acord. După care... nimic. PSD are puterea să reducă TVA-ul și accizele la carburanți dar nu o fac pentru că ar însemna mai puțini bani la stat, adică la ei”, spune Claudiu Năsui.

Ciucă vrea să știe de ce s-au scumpit carburanții. Nici până acum nu a aflat

Coaliția PSD-PNL este încă "surprinsă" de creșterea rapidă a prețurilor la benzină și motorină. În timp ce premierul vrea o analiză, liderul PSD are un dinte împotriva conducerii Consiliului Concurenței.

Solicitarea premierului de a se analiza creșterea prețurilor vine în contextul în care Guvernul a aprobat joi Ordonanța de urgență privind combaterea acțiunilor speculative și pentru modificarea și completarea unor acte normative. „Este o Ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm astfel încât să putem să evităm în situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina și avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Trebuie să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României

Astfel, Ciucă a cerut Ministerului Energiei și Ministerului Finanțelor să verifice elementele de preț la carburanți, astfel încât Guvernul să poată face ceva legat de modul în care a explodat prețul benzinei și motorinei. Deocamdată, rezultatele acestei anchete nu se știu.

Ce state europene au decis plafonarea prețurilor la carburanți sau reduceri de taxe și accize

Mai multe state europene au luat recent măsuri de sprijin a populaţiei şi companiilor afectate de scumpirea benzinei şi motorinei din ultima perioadă.

Slovenia - prețuri fixe

Guvernul Sloveniei a decis să fixeze, începând din martie 2022, preţul benzinei şi motorinei la 1,503 şi, respectiv, 1,541 euro pe litru.

Măsura vine în contextul puternicei scumpiri a carburanţilor, care s-a înregistrat în ultimele săptămâni, preţurile atingând niveluri record. Pentru a le limita, Guvernul sloven a luat ca bază preţul cel mai scăzut pe care l-au practicat luni benzinăriile din ţară şi a scăzut 6 eurocenţi la benzină şi, respectiv, 13 eurocenţi la motorină. „Obiectivul este calmarea situaţiei pe piaţa carburanţilor auto”, a explicat ministrul sloven al Economiei. Pe de altă parte, acesta a dat asigurări că nu va fi penurie de combustibili şi că Executivul a asigurat cantităţi suficiente pentru consumatori.

Franța - banii înapoi

În Franţa, premierul Jean Castex a anunţat, la jumătatea lunii martie, că guvernul a decis să vină în sprijinul șoferilor, în contextul exploziei preţului carburanţilor, cu un ramburs de 15 eurocenţi pentru fiecare litru de carburant achiziţionat de la pompă. Măsura a intrat în vigoare de la 1 aprilie şi va fi valabilă timp de patru luni, costurile pentru stat fiind evaluate la aproximativ două miliarde de euro, a precizat oficialul.

Irlanda și Portugalia - taxe și accize reduse pe combustibili

Irlanda a anunţat, tot la jumătatea lunii martie, că va reduce accizele la benzină şi motorină până la sfârşitul lunii august, pentru a uşura povara creşterii rapide a preţurilor la benzină.

Portugalia a redus taxa specială percepută pentru carburanţi începând de la jumătatea lunii martie, pentru a face faţă unei creşteri fără precedent a preţurilor energiei.

Ungaria a plafonat preţurile

În luna noiembrie 2021, premierul ungar Viktor Orban a anunţat că plafonează preţurile la carburanţi timp de trei luni, pentru a calma preocupările populaţiei legate de creşterea preţurilor la energie. Măsura a fost extinsă în februarie pentru încă trei luni, în contextul în care avea nevoie de tot sprijinul necesar la alegerile din 3 aprilie. Astfel, preţurile de vânzare cu amănuntul la combustibilii din Ungaria au rămas bătute în cuie la 480 de forinţi (1,3 euro / 1,38 dolari) până pe 15 mai.

Plafonarea preţurilor a dus la o creştere record a cererii de combustibil la benzinării, ceea ce a determinat Mol - singura companie care aprovizionează aceste benzinării – să limiteze combustibilul ce poate fi cumpărat de o maşină, dubă, rezervor, canistră, butoi etc. la 100 de litri, iar la staţiile mai mari este de 500 litri.

Polonia - Accize mai mici, TVA redusă

Guvernul Poloniei a reuşit să preîntâmpine scumpirea carburanţilor, prin măsuri aplicate de anul trecut. Polonezii au redus accizei, începând din decembrie 2021, şi scăderea TVA, de la 1 februarie anul acesta, când a fost activat „Scutul Anti-Inflaţie 2.0”.

Aceste măsuri se vor aplica, până la 31 iulie 2022, astfel: reducerea TVA la carburanţi de la 23% la 8%; reducerea TVA la gazele naturale de la 8% la 0%; reducerea TVA la produsele alimentare de bază la 0%; redus cotei de TVA de 5% la energie electrică rămâne în vigoare mai mult timp; reducerea TVA la 5% pentru sistemul de încălzire; reducerea TVA la gazele naturale de la 8% la 0%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri