27 Iunie 2022

Top 10 mașini electrice cu autonomie de peste 500 de kilometri



Dacă vă gândiți să cumpărați o mașină electrică, sunt șanse ca majoritatea căutărilor să se fi concentrat pe autonomia între încărcări ale diferitelor modele. Anxietatea față de autonomie – teama că vei rămâne fără baterie înainte de a ajunge la destinație – este una dintre cele mai mari bariere în calea șoferilor care aleg mașini electrice, dar vestea bună este că autonomiile devin din ce în ce mai bune.

De fapt, s-ar putea să fiți surprinși să aflați că acum există multe modele disponibile pe piață care au o autonomie oficială care depășește pragul psihologic de 500 de kilometri, potrivit whatcar.com.

Locul 10. Skoda Eniaq iV. Autonomie maxim? 532 km

Enyaq a fost primul SUV electric de la Skoda și este o mașină extrem de impresionantă. Nu numai că toate modelele pot acoperi oficial mai mult de 500 de kilometri între încărcări, dar este și o mașină extrem de practică pentru familii, confortabilă în călătoriile lungi și ușor de condus. Iar prețul mai mic, în comparație cu rivalii direcți, o face și mai atrăgătoare.

Foto/Shutterstock


Locul 9. Skoda Eniaq coupe. Autonomie maxim? 534 km

Având o formă ceva mai aerodinamică decât fratele său SUV Enyaq, Enyaq Coupe poate parcurge un kilometru în plus în varianta de 80 kW. Este atragător prin spațiul interior mare, confortabil și ușor de condus și are un portbagaj mai mare decât rivalul Volvo C40.

Foto/Shutterstock


Locul 8. Volkswagen ID.3 Autonomie maxim? 540 km

Dacă Cupra Born nu ar fi existat, ID.3 ar fi fost cea mai bună mașină electrică mică pe care o puteai cumpăra. Fiecare model poate parcurge mai mult de 500 de kilometri cu o încărcare, în timp ce variantele „Life” sunt dotate cu absolut tot ce-ți poți dori, inclusiv scaune încălzite, control adaptiv al vitezei și senzori de parcare în spate.

Foto/Shutterstock


Locul 7. Polestar 2. Autonomie maxim? 540 km

Chiar și cele mai slabe variante de echipare de la Polestar 2 pot acoperi mai mult de 400 de kilometri cu o încărcare conform cifrelor oficiale, în timp ce variantele mai scumpe sar binișor de această cifră. Versiunile cu un singur motor vă vor oferi cea mai mare autonomie, în timp ce modelele cu două motoare consumă mult, dar se simt incredibil de rapide. Interioarele de Polestar 2 arată futurist și de calitate, iar la capitolul siguranță toate versiunile au 5 stele.

Foto/Shutterstock


Locul 6. Cupra Born. Autonomie maxim? 545 km

Cupra Born preia cele mai bune părți de la fratele de concern Volkswagen ID.3 (pe cărui platformă tehnică se și bazează) și adaugă o doză suplimentară de confort și performanță. Ambele versiuni de 58 kWh și 77 kWh pot acoperi mai mult de 500 de kilometri între încărcări. De asemenea, puteți specifica opțiunea Born cu așa-numita opțiune e-Boost, care crește puterea la 228 CP.

Foto/Shutterstock


Loccul 5. Tesla Model 3 - long range. Autonomie maxim? 579 km

Tesla Model 3 este mașina din clase „Executive” preferată de foarte mulă lume și atractivă atât pentru clienții persoane fizice, cât și ca mașini de flotă. Fiecare versiune are o rază lungă de acțiune, depășind lejer 500 de kilometri cu o singură încărcare, iar atunci când trebuie să încărcați bateriile, puteți utiliza rețeaua de încărcare Tesla de top. Modelul 3 este, de asemenea, surprinzător de practic pentru familii.

Foto/Tesla


Locul 4. BMW i4. Autonomie maxim? 587 km

Alegerea BMW i4 este o variantă interesantă de luat în calcul dacă ești îngrijorat de autonomie, deoarece fiecare versiune a acestei mașini poate acoperi cel puțin 400 de kilometri între încărcări, iar modelele eDrive40 pot ajunge până la 500 de kilometri. Chiar dacă este electrică, performanțele dinamice ala mașinii sunt la cote înalte, la fel și interiorul său ce conține unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment din domeniu.

Foto/Shutterstock


Locul 3. Ford Mustang e-Mach. Autonomie maxim? 609 km

Fiecare versiune a lui Mustang Mach-E, cu excepția celei cu trancțiune 4X4, poate acoperi mai mult de 500 de kilometri, iar versiunile cu baterie extinsă sunt o alegere fără bătăi de cap. Cu o autonomie de peste 600 de kilometri, Mustang Mach-E se află în topul SUV-urilor electrice. Fiecare model vine cu o ofertă de dotări generoase, iar sistemul de infotainment este ușor de utilizat.


Locul 2. BMW iX. Autonomie maxim? 611 km

Toate cele trei versiuni ale SUV-ului electric de lux BMW iX – xDrive40, xDrive50 și M60 de vârf – pot depăși lejer bariera celor 500 de kilometri, iar versiunea xDrive50 ajunge la 600 de kilometri, înainte de a ajunge la limită. iX este impresionant, interiorul fiind luxos și de calitate. De asemenea, nici latura practică nu este mai prejos, modelul bavarez fiind extrem de spațioasă și încăpător pentru familie și pentru toate bagajele ei.

Foto/Shutterstock


Locul 1 = Mercedes EQS. Autonomie maxim? 730 km

Campionul absolut am mașinilor electrice de serie, la capitolul autonomie, este Mercedes EQS cu cei aproape 730 de kilometri de la o încărcare la alta. EQS este pentru mașinile electrice ceea ce Mercedes Clasa S obișnuit este pentru mașinile cu motor cu combustie - adică este alegerea supremă în materie de lux. Interiorul EQS impresionează prin confortul și tehnologia sa, dar combină asta și cu motoare electrice care oferă performanțe extraordinare și cu faptul că fiecare versiune a EQS poate acoperi cel puțin 400 de kilometri cu o încărcare, rezultat cu adevărat spectaculos.

Foto/Mercedes Benz




Citeste si