Un veteran din război din Moldova se luptă de 17 ani cu vameșii din țara sa, care i-au blocat în vamă duba pe care o adusese din Țările de Jos.

Potrivit Ziarul de Gardă, în 2005, Nicolae Besedovschi a încercat să aducă în Republica Moldova un automobil din Olanda prin Vama Giurgiulești dintre țara sa și România. Reprezentanții Serviciului Vamal au refuzat însă să permită vămuirea utilitarei Volkswagen, din cauza anului de fabricație.

Oficialii au spus că mașina era mai veche de 10 ani, iar legea interzice aducerea ei în Moldova. Besedovschi spune însă că vehiculul era fabricat în 1995, dar s-a folosit acest pretext pentru că ar fi refuzat să dea mită unui vameș.

Utilitara se află acum, după 17 ani, într-o parcare a Serviciului Vamal. Pentru a-și recupera mașina, Besedovschi are acum de plătit 150.000 de lei moldovenești – peste 7.800 de euro, mult peste valoarea actuală a vehiculului, care s-a transformat practic într-o rablă.

Bărbatul, veteran al războiului din Moldova din 1992, spune că a muncit în vestul Europei și a strâns bani pentru a cumpăra mașina cu 7.000 de euro. Voia să o folosească pentru a furniza servicii de transport.” Ceea ce s-a întâmplat la vamă nu mi-a distrus doar planurile, dar toată viața ulterioară. Timp de 17 ani lupt cu acest caz. Nu pot să descriu câtă energie și timp am pierdut, care nu poate fi întors”, spune bărbatul.

Autoritățile moldovenește dau vina pe ambiguitatea prevederilor legale și spun că singura soluție este ca Besdovschi să achite taxele și să-și ridice mașina, acum inutilizabilă, din parcarea Vămii.

Sursa foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri