Dacia înregistrează vânzări record și în mediul online, iar luna octombrie a fost una de vârf în care s-au vândut 600 de mașini exclusiv prin platforma de comerț online a producătorului autohton.

Dominația mărcii Dacia pe piața românească este incontestabilă. Datele privind înmatriculările din 2022 confirmă acest trend, iar producătorul român ocupă primele poziții în topul modelelor care au cea mai mare priză la cei care caută mașini noi. Mutarea cumpărătorilor către online este vizibilă și în materie de achiziții de automobile și Dacia arată că are capacitatea să cucerească și această redută.

Producătorul piteștean a anunțat vânzări record în luna octombrie a acestui an, reușind să vândă mai bine de 20 de mașini pe zi. Acest rezultat reprezintă cea mai bună performanță lunară de la crearea platformei online, în urmă cu patru ani. De la începutul anului, numărul clienților care au cumpărat online un vehicul Dacia a depășit 4.000, aproape dublu față numărul celor care au apelat la această modalitate de achiziție în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Rezultatul înregistrat în primele 10 luni ale anului curent este totodată superior cu 65% față de cele 2.477 de vehicule vândute prin intermediul platformei de e-commerce în întregul an 2021. Județele în care s-au înregistrat cele mai mari vânzări online sunt Ilfov, Cluj, Prahova și municipiul București. Lansată în luna august 2018, platforma de vânzări online Dacia include modelele gamei aflate în stoc, la prețuri promoționale.

Clienții își pot alege modelul preferat prin utilizarea mai multor filtre de selecție – model, preț, culoare, tip de combustibil, astfel încât să poată face alegerea perfectă pentru nevoile lor. Apoi își pot rezerva autoturismul disponibil în platformă, achitând o taxă de 500 de Euro (TVA inclus). Plata se efectuează cu card bancar de credit sau debit, prin intermediul unui procesator securizat de plăți. Taxa de rezervare se transformă în avans la momentul confirmării comenzii. Livrarea vehiculului se poate face atât la showroom cât și la adresa de domiciliu, în funcție de disponibilitatea serviciului.

Citeste si:
Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu. Dictatorul nu era nici sărac și...
Ce salariu avea Nicolae...

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri