1,4 milioane de aplicări au fost înregistrate în luna octombrie pe eJobs.ro, numărul marcând un nou record al ultimilor 21 de ani. Mai exact, doar în ultima lună, aproape 150.000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă, arată datele furnizate de eJobs, una din cele mai mari platforme de recrutare din România. Dintre aceștia, 30.000 au fost candidați noi, care fie nu aveau cont pe eJobs, fie au fost inactivi în ultimii doi ani de zile.

Vești bune din piața muncii: și companiile caută oameni

Vestea bună este că și companiile devin din tot mai active și angajează într-un ritm susținut – aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie, topul domeniilor fiind condus de transport / distribuție, vânzări, administrativ / logistică, relații clienți / call center sau producție. Acesta este cel mai mare număr de locuri noi de muncă postate în decursul unei luni, din ultimul an.

Tinerii sunt motorul

În ceea ce-i privește pe candidați, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani rămân segmentul cu cea mai mare creștere de la o lună la alta, deși, în cifre absolute, cel mai mare număr de aplicări vine din partea candidaților cu vârste între 25 și 35 de ani.

Concret, în luna octombrie, au fost înregistrate 468.000 de aplicări corespondente categoriei 18-24 și aproape 516.000 corespondente categoriei 25-35.

Județele cu cele mai multe aplicări

Raportat la distribuția geografică, județele din care au venit cele mai multe aplicări sunt:

  • București
  • Cluj
  • Brașov
  • Timiș
  • Iași
  • Constanța
  • Prahova

„Vedem în continuare un interes aproape exclusiv pentru joburile din România, în condițiile în care, din 1,4 milioane de aplicări, doar 25.000 au fost pentru joburile din străinătate. Acest lucru este perfect explicabil, având în vedere contextul incert sau chiar îngrijorător din multe state europene care erau o destinație predilectă pentru români, cu toate că ofertele angajatorilor străini sunt în creștere de la lună la lună. Dacă în vară Italia și Spania începeau să reintre în top 10, acum vedem, din nou, o scădere bruscă a numărului de aplicări pentru aceste două țări. Unul dintre efectele imediate pe care le resimt candidații, în condițiile în care tot mai puțini sunt interesați să plece în afară, este faptul că a crescut exponențial competiția pentru joburile din țară”, spune Bogdan Badea (foto), CEO eJobs România.

Domeniile cele mai căutate

În luna octombrie, cele mai multe aplicări au primit joburile din vânzări, relații clienți / call-center, administrativ / logistică, back-office / secretariat, marketing, financiar / contabilitate și e-commerce.

În prezent, pe platformă sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă atât în România, cât și în străinătate.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri