La nivelul întregii piețe, candidații au căutat în octombrie noi oportunități profesionale într-un ritm mai accelerat cu 5% față de luna precedentă, iar comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul total de aplicări a crescut cu 73% în octombrie 2020, arată datele furnizate de BestJobs, una din cele mai importante platforme de recrutare online din piața locală.

În ce domeniu au fost cei mai activi candidați în găsirea unui loc de muncă

În luna octombrie, candidații din domeniul financiar-contabil au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un total de peste 30.000 de căutări pentru un job în acest domeniu efectuate în ultima lună pe platforma BestJobs. Primele trei poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români în luna octombrie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar - contabilitate, transport și resurse umane, cu aproximativ 70.000 de căutări în total.

Angajații din domeniile medical&pharma și IT&C au continuat și ei să fie activi în căutarea unui nou job și în această lună, cu un total de peste 25.000 de căutări. În același timp, rămâne crescut interesul pentru locuri de muncă remote, cu peste 20.000 de căutări în luna octombrie pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfășurată în sistem work from home.

Retail jobs

Cele mai multe angajări au fost pentru poziții administrative și de vânzări

Companiile au făcut angajări în octombrie în principal pe poziții cu rol administrativ - 32,4% din totalul angajărilor, urmate de poziții de vânzări (19,7%) și de muncitori calificați (10,5%). În total, 8 din 10 poziții pe care companiile au căutat să le acopere au fost din categoria white collar (angajați cu activitate de birou), în timp ce aproape 11% au fost poziții din categoria blue collar (lucrători / muncitori calificați), iar puțin peste 8% din categoria gold (poziții de management/coordonare).

Compania care a atras cei mai mulți candidați în octombrie, cu peste 3.000 de aplicări

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna octombrie de către Enel (3.024 aplicanți), MobRog Company (2.203 aplicanți), Alpha Bank România (2.131 aplicanți), Bhip (2.037 aplicanți), UniCredit Bank (1.936 aplicanți) și Next Business Solutions (1.914 aplicanți).

Citeste si:
2022 este anul în care românii intenționează să-și schimbe jobul
2022 este anul în care...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri