Renault lansează un nou program pentru angajații săi prin care oferă șase acțiuni gratis unui total de 110.000 de angajați din 29 de țări, inclusiv din România. Denumit Renaulution Shareplan, programul oferă și posibilitatea angajaților din 21 de țări să achiziționeze acțiuni cu un discount de 30%, această ofertă fiind disponibilă în perioada 24 noiembrie - 24 decembrie.

Renault vrea să împartă succesul companiei cu angajații săi. Cel puțin aceasta este motivarea care a venit la pachet cu noul program Renaulution Shareplan. În spatele jocului de cuvinte inventiv se ascunde o inițiativă care îi transformă pe 110.000 de angajați ai Renault Group în acționari, fiecare primind șase acțiuni la valoarea de €31,46 per acțiune. Inclusiv angajații Renault din România vor primi acțiuni gratis.

Pentru a fi eligibil să facă parte din program, un angajat trebuie să fi lucrat cel puțin trei luni pentru Renault în perioada 1 ianuarie 2021 - 12 decembrie 2022, iar contractul de muncă trebuie să fie valid la data de 12 decembrie 2022. Deși angajații români sunt incluși între cei care primesc acțiunile gratis, nu se știe dacă aceștia vor avea posibilitatea de a cumpăra alte acțiuni la un preț redus cu 30%, adică pentru €22.02 per acțiune. Această oportunitate este deschisă angajaților din doar 21 de țări în care Grupul Renault este activ.

În plus, se oferă și un bonus de 300% pentru primele două acțiuni cumpărate (adică șase acțiuni gratis la prețul a două acțiuni). Un angajat nu va putea să cheltuiască mai mult de 25% din venitul său anual brut pe acțiuni la companie. Pentru cel puțin cinci ani, acțiunile vor sta într-un fond al companiei sau, în anumite țări, într-un cont înregistrat pe numele angajatului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri