1 Martie 2023

Top 10 mașini perfecte pentru femei



În România, aproape o treime din cei aproximativ 8 milioane de posesori de carnet de conducere sunt femei, iar, la nivelul europe, aproximativ 8 din 10 femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 54 de ani au obținut carnetul de conducere. Nu trebuie, deci, să ne surprindă nici existența premiilor Women's World Car of the Year, acordate anual de un juriu 100% feminin. Acest top îmbină mașini din diverse segmente, inclusiv modele de oraș și decapotabile, dar și modele care au câștigat recent WWCOTY.

Mini Cooper SE

Mini Cooper este un simbol printre hatchback-uri, iar varianta electrică vine cu accente în culori țipătoare și elemente de design speciale, la fel ca și jantele. Faptul că este mai silențios decât varianta cu motor cu ardere internă face din Cooper SE o mașină perfectă de oraș - mai ales pentru o doamnă sau domnișoară. Mini-urile sunt, oricum, populare printre femei, iar noi am scris că varianta electrică are „designul exterior este atrăgător, însă reușește să fie cumva și extravagant. Nu ai cum să treci neobservat pe stradă la volanul unui model Mini.” În plus, mașinile mici și crossover-urile compacte sunt căutate.


GWM Ora Funky Cat

Great Wall Motors este o companie chinezească cunoscută. Pe vremuri, SUV-ul Hover CUV se vindea ca pâinea caldă în România, dar Ora Funky Cat este cu totul altceva. O mașinuță de oraș cu un design ce-ți amintește, parcă prea mult, de Volkswagen Beetle, Funky Cat a primit acest nume special pentru piața europeană (în China, unde a fost lansată în 2018, mașina s-a numit Ora Good Cat). Great Wall a ignorat piața europeană timp de șase ani înainte de a anunța, la final de 2021, la Munchen, că vor aduce Funky Cat pe bătrânul continent. Chinezii cred că vor vinde destule modele ale sub-brand-ului Ora, căci modelul costă sub 40.000 de euro (cu subvențiile din Marea Britanie), iar autonomia este de 420 de kilometri (cu o baterie foarte mare, de 63 kWh).


Fiat 500-e

Fiat 500 este o mașină veche, fiind lansată în 2007. Dar modelul electric 500e a fost lansat în 2020 și vine cu două baterii (24 sau 42 kWh), până la 117 cai putere și o autonomie de maximum 320 kilometri. Acesta este al doilea 500 electric după modelul din 2013 ce este mult mai apropiat de modelul cu motor cu ardere internă. Departe de propulsie, 500 rămâne una dintre cele mai drăguțe mașini de pe șosea, pe lângă că dimensiunile sale compacte îl fac perfect pentru oraș. În plus, Fiat a proiectat 500-le pentru a fi un obiect de fashion pe roți, iar asta se vede - chiar și după 16 ani.


BMW Z4

BMW Z4 (G29) este cel mai recent model din seria Z a BMW, producătorul german lansând acest model în 2018. Departe de ironiile internetului cu privire la legăturile de rudenie dintre Z4 și Supra, cel mai nou Z iese în evidență cu motorul său cel mai mare, anume agregatul B58 de 3.000 cmc turbo cu șase cilindri în linie. Cu 335 de cai putere și 500 Nm, Z4 M40i atinge 100 km/h în 4,6 secunde. De ce contează aceste cifre? Deși femeilor nu le plac bărbații care se laudă cu mașinile lor sport, sunt destule care-și doresc să aibă propria mașină sport - iar Z4 este, în mod istoric, printre modelele preferate de doamne.


Audi TT Roadster

Audi a anunțat recent că va scoate din producție una dintre cele mai populare mașini sport printre clientele constructorului din Ingolstadt. Generația a treia a micii sportive se va retrage la 25 de ani de la lansarea modelului original și o face cu o ediție specială denumită „Final Edition” care aduce un pachet optic special cu accente negre. Cu alte cuvinte, una dintre mașinile care, în tradiția urbană, ar fi populară printre frizeri, nu va mai fi la vânzare după 2023 - timpul pentru acțiune este acum!


Range Rover Velar

Range Rover a trecut într-o altă paradigmă a design-ului odată cu lansarea modelului Range Rover Sport, în urmă cu aproape 20 de ani.Următorul pas, către niște linii chiar mai stilate, a fost bifat odată cu lansarea lui Evoque, care a fost prefațat de conceptul LRX din 2008. Prima generație a fost oferită și sub formă de decapotabilă cu două portiere - amintind de tentativa ciudată Nissan Murano Cabrio - dar aceea nu mai este în producție. Tocmai de aceea am optat pentru Velar, un model mai luxos decât Evoque, dar care păstrează același limbaj vizual. Motivele sunt evidente, multe doamne și domnișoare dorind ca automobilul pe care-l conduc să fie o reprezentare a stilului propriu.


Jeep Avenger

Jeep Avenger este primul model 100% electric al americanilor de la Jeep. Un crossover compact, dar cu un aspect ce ar trebui să inspire încredere chiar și pe teren accidentat, Avenger a fost votat drept cel mai bun „SUV de familie” în cadrul premiilor Women's World Car of the Year 2023. Competiția, similară ca și format cu World Car of the Year, iese în evidență deoarece întreg juriul este format din jurnaliste auto din diferite colțuri ale lumii. Practic, nu poți combate faptul că femeile apreciază micul Avenger, căci ele l-au premiat.


Volvo XC40 Recharge

Costă 50.000 de euro și are materiale sustenabile în interior. În plus, este compact și poartă sigla Volvo, deci ar trebui să bifeze la capitolul siguranță - deși testele EURO NCAP folosesc în continuare manechine modelate după corpul bărbaților mai degrabă decât al femeilor. Chiar și așa, Volvo XC40 Recharge este un PHEV care oferă 45 de kilometri în regim 100% electric și 261 de cai putere în total, cu un consum mixt de 2,1 litri/100km.


Kia Niro

Kia Niro este un alt model premiat în cadrul galei WWCOTY 2023. Modelul compact, care a trecut la cea de-a doua generație în urmă cu nici doi ani, s-a dovedit popular, doar Europa „consumând” aproape 190.000 de unități în ultimii doi ani. Tocmai de aceea juriul feminin al WWCOTY i-a acordat titlul de „Best Urban Car”, coreenii oferind trei versiuni: hibrid clasic, hibrid plug-in (PHEV) și full-electric. Cea mai puternică variantă, cu 201 cai putere, este modelul electric, care are o baterie de 64,8 kWh.


Toyota Yaris Cross

Un crossover care nu are aproape nimic din identitatea micului Yaris, înafară de nume. Toyota speră că Yaris Cross va deveni a doua cea mai populară mașină a lor pe majoritatea piețelor europene - în spatele lui Yaris. Vorbim de o mașină de doar 4,2 metri care cântărește puțin peste o tonă, deci este foarte ușoară după standardele anului 2023. În plus, poziția mai ridicată la volan, față de supermini-ul Yaris, poate fi considerat un avantaj de către multe femei.




Citeste si