Un dispozitiv inteligent, amplasat în compartimentul motor al autoturismelor, care emite semnale sonore animalelor sălbatice aflate în apropierea șoselelor, este disponibil acum și în România. Aparatul se activează automat atunci cand mașina se pune în mișcare, iar sunetele emise nu afectează sănătatea animalelor.

VIONN Go este o soluție inteligentă creată în Canada și care a fost testată cu succes la nivel global. Prin utilizarea acestui dispozitiv pot fi prevenite accidentele rutiere în care sunt implicate animalele, care de obicei provoacă daune majore autoturismelor, pot pune în pericol pasagerii și care afectează și ecosistemul. Producatorul își asumă plata despagubirilor în cazul unui accident, în valoare de 1.500 de euro.

„Am identificat o nevoie urgentă pe piața locală și am decis să investesc în acest proiect, conștient de impactul pozitiv pe care îl poate avea. După un proces de cercetare și negociere cu producătorul, am reușit să aducem acest dispozitiv și în țara noastră. Având în vedere cifrele alarmante legate de accidentele rutiere în care sunt implicate animale salbatice, cred cu tărie că acest aparat inteligent poate contribui la reducerea numărului de incidente și a pagubelor materiale și umane”, a spus antreprenorul care a adus produsul în România.

În anul 2022, numărul accidentelor rutiere, cauzate de impactul autoturismelor cu animale sălbatice, s-a ridicat la peste 1.000, potrivit datelor publice analizate de distribuitorii dispozitivului. În realitate însă, numărul ar putea fi mai mare dacă toate evenimentele rutiere de acest tip ar fi raportate autorităților. Cele mai multe animale implicate în astfel de accidente au fost: urși, căprioare, mistreți sau vulpi, iar cele mai multe evenimente nefericite au avut loc pe autostrăzi și drumuri naționale.

Anual, la nivel european, 29 de milioane de mamifere pier pe șoselele rutiere. Produsul va fi disponibil în curând și la brokerii de asigurări, care și-au arătat interesul de a include acest dispozitiv în ofertele lor. VIONN Go are o garanție de doi ani. Peste Ocean, America de Nord costă 199 de dolari.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri