Autoritatea pentru Reformă Feroviară și SC Informatică Feroviară SA au lansat public platforma Ghișeul Unic, care poate fi accesată AICI. Platforma e gândită să îți aducă în același loc posibilitatea de a cumpăra bilete de la mai multe companii feroviare care au trenuri pe ruta aleasă de tine, fără a mai intra separat pe website-ul fiecăreia dintre ele. Aceasta este o primă versiune a platformei, în care poți doar vedea în același loc ce trenuri există, iar în cazul biletelor vândute de CFR Călători ai și detalii legate de prețuri.

Dincolo de posibilitatea de cumpărare a biletului, pe platforma Ghișeul Unic mai ai și secțiunile Trenul meu, unde vezi stațiile și ora la care trebuie să ajungă trenul în ele, pe baza numărului de tren introdus, dar și secțiune Plecări/sosiri stație, unde vezi ce trenuri pleacă sau sosesc în stația pe care o introduci.

De asemenea, reprezentanții ARF menționează posibilitatea de a cumpăra titluri de călătorie integrate. Concret, în cazul în care dorești să mergi de la București la Satu Mare cu trenul, iar pe această rută va trebui să schimbi trenul într-un anumit oraș pentru a lua un tren operat de către altă companie, platforma îți permite să achiziționezi un singur bilet care să fie valabil pentru ambii operatori.

Astfel, prin utilizarea platformei online se pot achiziționa titluri de călătorie integrate*, în conformitate cu actele normative în vigoare la călătoria pe calea ferată, numai pentru următoarele categorii de călători, și anume:

  • adult: orice persoană (indiferent de vârstă) care plătește tariful integral de călătorie;
  • copil: se consideră copiii până cel mult la împlinirea vârstei de 10 ani, la data călătoriei, inclusiv cei până în 5 ani pentru care se solicită loc separate;
  • elev: tinerii care urmează o formă de învățământ obligatoriu, (gimnazial, profesional/liceal, postliceal) la o unitate de învătământ acreditată/autorizată din România;
  • student: se consideră studenții români/străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate din România cu vârsta maximă de 26 ani.

De asemenea, se pot achiziționa titluri de călătorie integrate numai:

a) pentru categoriile de clienți menționați mai sus pentru o călătorie simplă (pe un singur sens);
b) la trenurile care circulă în trafic intern pentru care este disponibilă funcționalitatea de cumpărare;
c) pentru un număr maxim de călători pe tranzacție, în funcție de tipul de vagon, astfel:

  • 6 locuri la vagoanele de clasă – loc pe scaun (clasa I-a, clasa a II-a);
  • 6 locuri la vagoanele cușetă cu 6 paturi în cabină;
  • 4 locuri la vagoanele cușetă cu 4 paturi în cabină;
  • 2 locuri la vagoanele de dormit cu 2 paturi în cabină și la vagoanele de dormit în regim „Single” (singur in cabină);
  • 3 locuri la vagoanele de dormit cu 3 paturi în cabină.

d) dacă la fiecare tren din ruta selectată, se solicită pentru toți călătorii din tranzacție, același tip de vagon.
e) dacă se solicită loc separat pentru fiecare călător, la trenurile cu regim de rezervare.

„Facem cuvenita precizare că platforma online Ghișeul unic se află în continuă dezvoltare (modificări, adaptări sau upgradări), drept pentru care apelăm la clemența dumneavoastră, astfel încât această soluție informatică să funcționeze și să își atingă scopurile pentru care ea a fost concepută, respectiv: vânzarea de bilete la orice tren, indiferent de operatorul de transport de călători public feroviar care îl operează, rezervarea locurilor la trenurile oricărui operator de transport de călători feroviar. Reamintim că adresa de accesare a acesteia este: https://bilete.infofer.ro, iar după definitivarea structurilor Web API ale celorlalți patru OTF-C, platformele informatice ale acestora urmează să fie integrate, treptat, în Ghișeul Unic – vânzări on-line”, precizează reprezentanții ARF.

Sursa foto: Facebook.com / CFR Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri