Zvonurile cu privire la viitorul incert al mărcii Seat au umplut multe articole în ultimele luni, planurile cu privire la electrificare ale Grupului Volkswagen punând mai mare preț pe continuitatea noului brand Cupra, rupt din Seat în urmă cu cinci ani. Cu ocazia IAA Mobility 2023 de la Munchen, CEO-ul Thomas Schäfer a oferit o doză de claritate cu privire la viitorul Seat și posibilitatea lansării de noi modele.

Seat s-a alăturat Grupului Volkswagen în anul 1986, compania a cărui nume este alcătuit din inițialele pentru „Sociedad Española de Automóviles de Turismo” fiind vândută de statul spaniol după mai bine de 30 de ani. În prezent, marca are o gamă formată din șase modele care include Leon, disponibil și în varianta break, dar și Ibiza și Arona pe lângă SUV-urile Ateca și Tarraco. Viitorul, însă, nu arată prea bine pentru fanii mărcii.

Prezent la Salonul Auto de la Munchen din acest an, organizat sub numele IAA Mobility 2023, CEO-ul Grupului Volkswagen a spus că mărcii Seat i se pregătește un rol diferit, în timp ce investițiile grupului se concentrează pe brand-ul Cupra. Desprins din Seat, acest brand sportiv face tranziția către EV-uri în timp ce Seat pare că a fost tras pe linie moartă și nu oferă vreo mașină 100% electrică. Autocar.co.uk susține că Seat ar putea deveni un brand de mobilitate asemeni diviziei Mobilize de la Renault.

Pe lângă sub-brandul de scutere, MÓ, Seat va continua să comercializeze actualele modele, dar nu este în plan lansarea vreunui alt model sau a unei generații noi a modelelor din gamă. Leon Facelift ar putea să fie ultima mașină nouă cu sigla Seat, deși aceasta ar putea să fie vândută pe viitor sub sigla Cupra, conform surselor Autocar. „Investițiile în Cupra vor crește”, a spus Schäfer care a apărat decizia spunând că europenii s-au apropiat deja de acest brand, Cupra fiind marca ce se bucură de cea mai mare creștere în vânzări din Europa în acest moment.

În schimb, Cupra a venit la Munchen cu un concept interesant denumit DarkRebel, un shooting brake cu jante încălțate cu pneuri luminoase. În plus, crossover-ul compact Terramar, care împarte mecanica cu Audi Q3, va ajunge pe piață în perioada următoare. O versiune de serie a conceptului DarkRebel, care va lua forma unui model electric de oraș poziționat sub Cupra Born, va fi prezentată în 2025.

Sursa foto: Seat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri