Compania germană de închirieri de automobile Sixt a anunţat marţi că va cumpăra aproximativ 250.000 de automobile de la producătorul auto Stellantis NV, în conformitate cu un acord în valoare de mai multe miliarde de euro care include şi modele electrice, transmite Reuters, conform Agerpres.

Achiziţiile se vor derula până în 2026 şi vor viza pieţele din Europa şi America de Nord, au precizat cele două companii într-un comunicat de presă comun."Livrările către Sixt vor include o gamă largă de vehicule, de la modele de oraş şi până la SUV-uri şi camionete, precum şi o gamă largă de sisteme de propulsie", se arată în comunicat.

Tot în conformitate cu acest acord, Stellantis va furniza şi automobile electrice companiei germane de închirieri de automobile Sixt, însă companiile nu au oferit alte detalii cu privire la acest aspect.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel.

În luna octombrie a anului trecut, Sixt a anunţat că va cumpăra aproximativ 100.000 de automobile electrice de la producătorul chinez BYD în următorii ani, devenind prima companie de închirieri de automobile din Europa care va oferi vehicule electrice marca BYD, primul model fiind BYD ATTO 3, un SUV electric din segmentul C.

Sursa foto: Cineberg / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri