Se pare că Apple nu va mai investi pentru a pune pe piață o mașină electrică autonomă, iar asta va duce și la concedieri. Cei aproape 2.000 de angajați care lucrau la proiectul cunoscut sub numele de „Titan” au fost anunțați că resursele vor fi redirecționate către dezvoltarea AI-ului generativ susțin surse citate de Bloomberg, scrie Forbes.

Apple lucrează încă din 2014 - când mașinile electrice mainstream și, mai ales, cele autonome păreau aproape o utopie - la o mașină care să poarte numele companiei ce a revoluționat lumea telecomunicațiilor cu primul smartphone modern. Însă un automobil Apple pare că nu va mai veni, nici într-un viitor îndepărtat, căci proiectul ar fi fost oprit. O circulară internă care a ajuns la echipa de aproape 2.000 de oameni care lucrau la proiect i-a informat și că unii ar putea fi trimiși acasă, dar nu e clar câți vor fi concediați.

Informația vine la doar o lună după ce Apple a anunțat că lansarea mașinii va fi amânată din nou. Anterior, americanii sperau să dezvăluie modelul în 2026, dar o nouă amânare a împins data de lansare în 2028. Dacă ar fi intrat în producție, mașina Apple ar fi putut să reprezinte un pas important în industria mașinilor autonome, una care pare că este ținută în loc de limitările tehnologice. Probabil că acesta este și unul dintre motivele pentru care Apple își abandonează propriile ambiții.

În 2017, CEO-ul Apple Tim Cook spunea că mașinile autonome sunt „întruchiparea celui mai dificil proiect pe bază de AI”. În trecut, compania a anunțat că și-ar dori ca mașina să nu aibă pedale sau volan, dar aceste speranțe au fost temperate în cadrul aceluiaș anunț din ianuarie când Apple a spus că mașina va îngloba tehnologie de șofat autonom de nivel 4, dar doar în anumite situații. În rest, ar fi fost vorba doar de tehnologie de nivel 2+, adică un fel de Cruise Control mai deștept.

Rapoarte interne arătau că, an de an, Apple cheltuie sute de milioane de dolari pe dezvoltarea mașinii sale, dar lumea nu a văzut vreodată nici măcar vreun prototip. Apple și-a dorit să-și vândă EV-ul autonom la un preț relativ mic de 100.000 de dolari. Teama că profitul ar putea să fie mic în aceste condiții ar fi fost împărtășit de cei din conducerea Apple.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri