Lamborghini îi pune în gardă pe posesorii a peste 2.000 de Urus S și Urus Performante, aceștia fiind rugați să se îndrepte către cel mai apropiat service autorizat pentru a verifica starea capotei SUV-urilor ce costă cam un sfert de milion de euro. Constructorul italian a descoperit pe câteva exemplare un defect la niște nituri de prindere care ar permite deschiderea sau chiar desprinderea capotei, dar doar la viteze mari, scrie Carscoops.

SUV-ul Urus, care a trecut recent printr-un test de accelerație în compania rivalului Ferrari Purosangue, este acum în fața unui altfel de test: cel al capotei. Se pare că unele exemplare ale versiunilor superioare S și Performante ar avea niște probleme la prinderea capotei motorului, aceasta riscând să se deschidă sau să se desprindă parțial la viteze mai mari de 150 km/h - adică într-o situație care încalcă Codul Rutier din România.

În total, 2.133 de mașini vor trebui să fie verificate în service, dar Lamborghini apreciază că la doar 2% dintre acestea s-ar putea găsi niturile defecte care fixează sistemul de prindere și securizare al capotei. Aceste componente sunt proiectate să se deformeze în timpul folosirii, iar dacă asta nu se întâmplă, pot apărea probleme.

Cererea de revenire în service a fost transmisă prin sistemul de raportare din Statele Unite al NHTSA, deoarece vorbim de un risc de siguranță major: un șofer care se trezește cu capota în parbriz ar putea să piardă ușor controlul volanului, nu mai vorbim de riscul pentru ceilalți participanți la trafic dacă o capotă s-ar desprinde, deși acest scenariu este foarte puțin probabil din cauza susținerii foarte solide.

Lamborghini a transmis că unii posesori de Urus ar putea observa o aliniere nesatisfăcătoare între capotă și bară, iar acesta ar fi semnul că mașina are problema specificată. Inițial, defectul a fost observat în vara anului trecut, când doi proprietari s-au plâns că luftul de la capota lor de carbon era nepermis de mare. Mai apoi, în februarie 2024, capota unui Urus condus de un posesor din Indonezia s-a deschis în timpul mersului. Acum, proprietarii și dealerii vor fi informați de situație în perioada 21 iunie - 5 iulie și vor trebui să acționeze în consecință.

Sursa foto: Lamborghini

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri