6 Martie 2008

Toyota investeste 1,45 mld dolari in proiectul de avion al Mitsubishi

Grupul nipon Toyota Motor Corp a anuntat ca este dispus sa investeasca 1,45 miliarde dolari in proiectul de avion de pasageri al companiei Mitsubishi Heavy Industries Ltd, decizie ce ar reprezenta prima implicare a Toyota in segmentul productiei de aeronave.

Toyota, care este cel mai mare producator de automobile din Japonia, a declarat ca va analiza o cerere venita din partea grupului Mitsubishi Heavy, privind investirea unei sume de bani in proiectul de dezvoltare a unei aeronave regionale, care va putea transporta 70-90 de pasageri, urmand a deveni operational incepand cu anul 2012.

"Am primit o cerere din partea Mitsubishi Heavy, insa pana in acest moment nu s-a ajuns la nicio decizie", a declarat Paul Nolasco, purtator de cuvant al Toyota.

Cotidianul Asahi Shimbun anuntase precedent ca Toyota ar putea investi aproximativ 10 miliarde yeni (1,45 miliarde dolari) in acest proiect.

Purtatorul de cuvant al Mitsubishi Heavy, Hideo Ikuno, a declarat ca firma pe care o reprezinta a contactat mai multe firme pentru a investi in acest proiect, insa nu a dorit sa comenteze posibila implicare a Toyota.

Producatorul nipon de utilaje grele vrea sa intre, prin intermediul acestui model de aeronava, pe o piata dominata de grupul brazilian Embraer si cel canadian Bombardier Inc.



Citeste si