16 Octombrie 2009

Mazda CX-7 facelift diesel, in octombrie in Romania



SUV-ul crossover sport Mazda CX-7 facelift va ajunge spre sfarsitul lunii octombrie pe piata romaneasca, fiind disponibil si cu motorizarea diesel de 2.2 litri MZR-CD 173 CP.
Pretul de pornire cu toate taxele pentru modelul echipat cu motorul diesel este de 28.290 euro. Echiparea de varf Revolution Top costa cu motorul diesel 34.090 euro cu TVA.

Mazda CX-7 facelift respecta normele Euro V. Propulsorul diesel are 173 CP, un cuplu maxim de 400 Nm si un consum mixt de 7,5l/100 km.

Accelerarea de la 0 la 100 de km/h are loc in 11,3 secunde, viteza maxima este de 200 km/h.

Motorul diesel este echipat cu sistemul SCR (Single Catalytic Reduction). SCR purifica gazele evacuate prin pulverizarea cu AdBlue o substanta apoasa pe baza de uree dintr-un rezervor special amenajat – situate sub portbagaj – direct in fluxul de gaze din fata convertorului catalitic. Acest proces determina o reactie chimica prin care AdBlue transforma aproximativ 40% din noxe in azot – gaz inofensiv.

Manevrabilitatea a fost imbunatatita, adoptandu-se amortizoare noi, iar caroseria fiind mai rigida. Au fost adaugate si noi elemente de siguranta, cum ar fi sistemul de monitorizare a lateralului si partii din spate (RVM) si semnalizarea in cazul franarii de urgenta (ESS).

La exterior schimbarile includ o noua grila frontala in cinci puncte (specifica noii linii de design Mazda), faruri de ceata redesenate, elemente cromate montate de-a lungul portierelor si jante de aliaj noi de 18 si 19 inci.

Noutatile la interior includ un volan si indicatoare de bord redesenate, ornamente negre cu aspect metalic pe consola centrala, doua display-uri – unul destinat computerului de bord si unul sistemului de nagivatie, precum si scaune fata cu reglaj electric si cu optiunea de memorare a configuratiei personale.

Standard, SUV-ul Mazda beneficiaza de asistenta la franare prin ABS, EBD si EBA si de controlul stabilitatii si al dinamicii prin sistemele DSC si TCS, precum si de sase airbag-uri (frontale, laterale si cortina).

In functie de versiunea de echipare, CX-7 facelift poate fi dotat cu sistem de navigare, acesta comunicand cu pasagerii prin noul Multi-Information Display (MID), alaturi de care, in dotarile standard se regasesc si radio CD compatibil MP3, inchidere centralizata cu telecomanda, geamuri electrice si aer conditionat automat. In functie de nivelul de dotari doritorii pot beneficia de cruise control, sistem antifurt, senzori de lumina si ploaie, scaune fata incalzite, faruri adaptive bi-Xenon, de tapiterie din piele si de sistemul audio Hi-Fi Bose cu 8 difuzoare si subwoofer.

Lista de culori disponibila a fost actulizata cu trei noi nuante Aluminium Metallic, Stormy Blue Mica si Sparkling Black Mica.

In prezent, CX-7 are un motor pe benzina de 2,3 litri turbo 260 CP si un cuplu de 380 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 8 secunde. Viteza maxima este de 211 km/h. Pretul este de 32.490 euro cu TVA.

SUV-ul Mazda CX-7 a fost vandut in 190.000 de unitati la nivel global.



Citeste si