15 Ianuarie 2010

Topul marcilor auto cu hibrizi la Salonul Auto de la Detroit



Marii constructori auto se pregatesc pentru 2020, anul cand vehiculele hibrid vor fi la mare cautare potrivit unor studii, prezentand in America de Nord noi modele de masini cu tehnologie hibrid, consum redus de carburant si emisii mici de dioxid de carbon, scrie theglobeandmail.com


Ford

“Cred ca vom vedea o multime de masini hibrid pe strazi in 2020”, a spus la Detroit Ted Robertson, reprezentant al Magna International Inc.

Ford a venit la Salonul Auto din America de Nord cu Fusion hibrid.

Versiunea hibrid a sedanului Ford Fusion a castigat titlul de “Masina Anului 2010 in America de Nord”, in timp ce modelul Transit Connect a primit titlul de “Truck of the Year”.

Ford a primit pentru a treia oara in 17 ani ambele distinctii. Distinctiile au fost acordate de un juriu format din 50 de jurnalisti auto americani si canadieni.

Ford va lansa anul acesta Transit electric, urmand ca in 2011 sa prezinte modelul Focus Electric. In 2012, Ford va avea in gama si un automobil hibrid pe platforma C-car.




Fiat

Constructorul auto italian Fiat a adus la Salonul Auto de la Detroit Fiat 500 BEV (Battery Electric Vehicle).

Modelul electric 500 este un prototip, iar daca va intra in productie va concura cu versiunea electrica Mini E.

La exterior Fiat 500 BEV imprumuta elemente de design de la varianta sportiva Abarth.

General Motors

Compania General Motors va construi un vehicul complet electric bazat pe Chevrolet Volt, potrivit vice-presedintelui General Motors, Bob Lutz.

Actualul model Volt poate parcurge 65 km in mod electric dupa o incarcare la priza, iar dupa ce energia s-a terminat intra in functiune un motor de 1,4 litri pe benzina. Pretul ar putea fi de 40.000 de dolari.




Honda

Japonezii de la Honda vor avea din vara un coupe sport hibrid numit CR-Z.

Coupe-ul hibrid Honda ar putea dispune de 124 CP, avand un motor pe benzina de 1,5 litri 110 CP si un motor electric de 14 CP. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este estimata la 9 secunde.

Modelul are o transmisie manuală cu 6 trepte şi o caroserie 2+2.

Motorul i-VTEC de 1,5 litri este cuplat la sistemul paralel hibrid IMA Honda. Emisiile de CO2 sunt de 117 g/km, consumul de combustibil de 5,0 l/100km.




Toyota

Toyota Motor Corp, care a detinut conducerea cu sedanul hibrid Prius, planuieste sa extinda familia Prius cu modele hibrid mai mici sau mai mari decat actuala generatie.

Compania japoneza a dezvaluit conceptul FT-CH, un vehicul hatchback cu circa 50 de centimetri mai scurt decat Prius care va ajunge pe sosele in 3 ani. Noul model va fi un compact hibrid.

“Soferii vor avea nevoie de un hibrid mai ieftin decat Prius. Modele hibrid oferite de Toyota in Canada si America vor genera profit”, a spus Yoshi Inaba, reprezentant al Toyota Motor Sales USA. Prius costa in Canada de la 27.500 de dolari.




Volkswagen

Constructorul auto german Volkswagen AG va avea din primavara la vanzare primul sau vehicul hibrid.

VW a prezentat la Detroit un concept numit New Compact Coupe (NCC) care combina un motor hibrid cu unul supraalimentat de 1,4 litri, avand in total 146 de cai putere si transmisie DSG cu 7 trepte.





Citeste si