Astfel, sefii cu o atitudine negativa pot afecta relatiile de familie ale angajatilor, sanatatea fizica, ducand pana la cresterea riscului unor boli de inima ale acestora, scrie The Atlantic.

De asemenea, cercetarile efectuate recent arata ca sefii rai pot afecta moralul propriilor angajati, in loc sa ii sustina.

Peste 1.100 de angajati din companii de toate dimensiunile au fost intrebati despre influenta locului de munca.

Rezultatele au aratat ca cu cat stilul de conducere al sefului este mai negativist, cu atat angajatii sunt mai nefericiti la munca. Cu cat sefii au o atitudine mai degraba de control a angajatilor decat de incurajare, cu atat starea de bine a personalului scade.

Citeste si:

Pe de alta parte, in cazurile in care angajatii au simtit ca sunt incurajati de sefi, (de exemplu, cand sefii le-au oferit o justificare semnificativa pentru sarcinile cerute si le-au creat impresia ca li s-a solicitat sa contribuie mai degraba decat li s-a impus o sarcina) acestia au aratat o stare de spirit imbunatatita.

Totodata, climatul psihologic din organizatie influenteaza starea de spirit a angajatilor, respectiv cu cat compania le ofera mai mult sprijin cu atat angajatii sunt mai fericiti.

Studiul a fost realizat de Universitatea Francois Rabelais din Franta.
Sursa foto: freedigitalphotos.net