Misca-te repede. De ce sa astepti daca esti sigur ca ai gasit persoana potrivita? Timpul poate fi impotriva ta atunci cand vrei sa aduci pe cineva in companie. Contactea-za candidatul pe care ai pus ochii cat mai curand posibil, chiar in prima zi in care a sustinut interviul, cel tarziu in 2 zile. Pe langa faptul ca reduci stresul candidatului, ai sansa sa ii arati cat de incantat esti ca il aduci in echipa ta.

Intotdeauna trebuie sa-l suni. Unele companii trimit e-mailuri sau scrisori pentru a-i anunta pe candidatii selectati. Cel mai indicat este sa il suni. Pe langa faptul ca ii arati interesul tau, poti masura nivelul de entuziasm al acestuia.

Fii entuziast.
Fii profesionist, dar in acelasi timp entuziast. Spune-i candidatului ca a fost prima optiune dintr-o 100 de CV-uri primite. Explica-i cum a reusit sa impresioneze prin experienta si calitati. Nu trebuie sa iti faci probleme in a-ti manifesta entuziasmul, acest lucru nu va influenta negocierea salariului.

Vorbeste despre bani.
Explica pachetul salarial si de beneficii cat mai clar posibil. Descrie salariul de baza, sistemul de bonusare si vorbeste deschis despre orice alte beneficii. Nu da niciodata impresia angajatului ca a fost victima unei promisiuni ce nu a fost dusa la indeplinire si nu promite bonusuri pe care nu le poti oferi.

Pune toti termenii in scris.
Dupa care pune totul intr-un e-mail sau intr-o scrisoare. Include toate elementele job-ului, de la denumirea acestuia, la salariul de baza, pana la bonusuri.

Adreseaza intrebarea esentiala. Daca nu iti poti da seama de nivelul de interes al candidatului asupra job-ului pe care i-l pui la dispozitie si daca vrei sa fii absolut sigur ca acesta va aparea in prima zi de munca pune-i urmatoarea intrebare : “Am intervievat alti doi candidati foarte buni pentru aceasta pozitie. Pot sa le comunic ca job-ul este acoperit?”

Citeste si:

Putine persoane ar minti asupra intentiilor lor, mai ales cand minciuna lor ar putea sa afecteze o persoana care chiar isi doreste acel job.

Sursa foto: freedigitalphotos.net