Multi dintre noi ne-am gandit macar o data sa incercam sa facem bani online. Au fost cazuri in care am reusit, dar si multe momente in care am ajuns pe site-uri ce promiteau acest lucru insa nu faceau decat sa profite de naivitatea noastra. Dar nu este o regula general valabila. De la review-uri si sondaje pentru anumite site-uri la realizarea de materiale de specialitate si vanzari, mediul online poate fi destul de profitabil.

Exista metode reale de a face bani in mediul online, insa, majoritatea necesita multa munca si dedicatie inainte de a aparea o serie de rezultate notabile. In aceasta prezentare realizata de catre lifehack.org poti gasi mai multe metode prin intermediul carora puteti face bani in online. Tot ce iti trebuie este seriozitate si o stapanire cat mai buna a limbii engleze.

Cel mai important este sa iei lucrurile in serios atunci cand aplici pentru o slujba online, pentru a fi apreciat de catre angajatori si pentru a-ti creste sansele de a castiga bani cat mai multi. Indiferent de atributiile pe care ti le ofera, fii sigur ca munca ta va arata conform cerintelor si nu te grabi sa termini cat mai repede task-urile, risti sa gresesti.

Castiga bani online prin intermediul sondajelor sau review-urilor

Aceste site-uri de mai jos te pot ajuta sa iti rotunjesti veniturile prin a raspunde la diferite sondaje, a face diferite review-uri sau de a realiza fotografii si video-uri :

  • InboxDollars - Pe acest site de sondaje vei primi un bonus de inregistrare de 5$. In cazul in care vrei sa faci mai multi bani din aceasta activitate, te poti inregistra pe mai multe site-uri precum GlobalTestMarket, E-Poll Surveys si Survey Club
  • Project Payday - Pe acest site veti testa diferite produse si veti prezenta recenzii pe baza produsului. Se pot castiga destui de multi bani, trebuie insa sa fii atent la cerintele pe care le emite site-ul.
  • User Testing - Acest site te plateste cu 10$ pentru a le testa domeniul. Un test dureaza intre 15-20 de minute. Scopul este de a vedea posesorul site-ului cum se descurca un nou venit pe platforma sa.
  • Izea - Acest site functioneaza mai mult ca un blog. Esti platit pentru tweet-uri, pentru poze si video-uri. Plata este bazata in special pe cat de urmarite sunt materialele tale.

Castiga bani online prin intermediul materialelor scrise de catre tine

Iti place sa scrii? Esti o persoana creativa? Aceste site-uri te pot plati bani frumosi pentru materialele tale in cazul in care vor fi acceptate:

  • Listverse – te plateste cu 100$ pentru fiecare material acceptat. Postarea trebuie sa aiba cel putin 1,500 de cuvinte.
  • TopTens – te plateste cu 50$ pentru fiecare material acceptat.
  • A list Apart- te plateste cu 200$ pentru fiecare material acceptat.
  • International Living- te plateste cu 75$ pentru fiecare material acceptat. Acestia cauta in special materiale care se refera la experientele traite in urma unor calatorii
  • FundsforWriters- te plateste cu 50$ pentru fiecare material acceptat. Ei acceptat articole ce au intre 500-600 de cuvinte.
  • Uxbooth- te plateste cu 100$ pentru fiecare material acceptat. Perioada in care decid daca acceptat un material sau nu poate ajunge intre 4 si 8 saptamani, asa ca nu te astepta sa iti vezi banii prea rapid.
  • iWriter – te plateste cu pana la 15$ pentru fiecare material acceptat. Pare a fi o suma mica, dar ei nu sunt la fel de stricti precum cei de mai sus si te lasa sa iti alegi singur subiectul pe care doresti sa il abordezi in scrierile tale.
  • TextBroker – te plateste cu pana la 5 centi pe cuvant. De cele mai multe ori pornesti ca un scriitor de nivelul 3 si poti ajunge la nivelul 5, unde implicit vei fi mai bine platit, daca ai materiale din ce in ce mai bune
  • Matador Network te plateste cu pana la 60$ pentru fiecare material acceptat, insa platile standard sunt undeva la 20-25$, nu se concentreaza pe un minim de caractere, insa maximul pe care il poti folosi este de 1,500.
  • The Penny Hoarder te plateste cu pana la 800$ (destul de rar) depinde de numarul de vizualizari pe care le face articolul. Plata incepe de la 100% pentru 50,000 de vizualizari, Acest lucru inseamna ca exista posibilitatea de a nu fi recompensat cu niciun ban in cazul in care articolul tau nu face vizualizarile necesare.

Castiga bani online prin intermediul vanzarilor de obiecte

Ai obiecte pe care vrei sa le vinzi? Mediul online e cel mai diversificat cumparator. Site-urile din strainatate au reusit sa ii faca pe unii oameni sa isi transforme aceasta activitate intr-un job full-time.

Indiferent de metoda pe care o vei alege, nu uita sa tratezi cu seriozitate fiecare activitate. Fii perseverent si nu va mai trebui sa parcurgi niciodata drumul catre birou. Toata treaba o vei face de acasa.

Sursa foto: gaudilab / Shutterstock gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri