Tineri si-au inceput stadiul de practica pe 16 iulie si vor ramane in cadrul companiei in urmatoarele trei luni in departamente precum operatiuni si tehnologie, IT, comercial si resurse umane. Romtelecom deruleaza pentru a patra oara acest program, pana acum participand in total peste 120 de tineri.

Anul trecut, au fost selectati 36 de tineri, dintre care aproximativ 35% au fost recrutati pentru a fi angajati.

Marea majoritate a pozitiilor sunt disponibile in Bucuresti, alte cateva fiind in Craiova, Timisoara si Iasi. In acest program s-au inscris studenti la Politehnica (Telecomunicatii, Automatica si Calculatoare), ASE (Marketing, Management si Cibernetica), Universitatea Bucuresti si SNSPA, cele mai cautate pozitii fiind din cadrul diviziei de resurse umane.

Tinerii vor fi indrumati de 17 manageri, iar la finalul programului de practica vor fi evaluati. Cei care indeplinesc criteriile de performanta vor beneficia de prelungirea perioadei de internship cu alte 6 sau 12 luni, avand posibilitatea de a fi angajati de catre operator.

Desi in ultimii ani a renuntat la mii de angajati, Romtelecom ramane cea mai mare companie de telecomunicatii de pe piata locala in ceea ce priveste numarul de angajati, operatorul avand aproape 7500 de angajati la finalul anului trecut, conform raportului financiar al OTE, grupul grec care detine compania.

Principalii sai concurenti, companiile RCS&RDS si UPC, aveau anul trecut 6900 de angajati, respectiv, 1600.

Operatorul a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 655 de milioane de euro, conform OTE.

Citeste un articol cu Anca Georgescu Aladgem, directorul de resurse umane al Romtelecom: Cum sa-ti motivezi angajatii dupa ce in trei ani ai disponibilizat 4.000 de oameni