Oamenii raman sa lucreze in companiile in care sunt angajati, desi nu le mai place ce fac, pentru ca nu stiu ca exista metode de schimbare, nu inteleg cum li se potrivesc aceste metode sau, pur si simplu, nu doresc sa plece pentru ca s-au obisnuit cu confortul, a afirmat pentru wall-street.ro, Andy Szekely, antreprenor si specialist cu experienta de peste 15 ani in educatia adultilor.

„Oamenii ar trebui sa spuna adevarul in oglinda! Adica sa ia o decizie clara in legatura cu ceea ce vor sa faca cu viata lor. Am observat ca motivele pentru care oamenii raman incremeniti in proiect si nu se schimba pot fi asezate in trei categorii: unii nu stiu ca e posibil sau ca exista metode de schimbare, altii nu inteleg cum se potrivesc concret la viata lor aceste metode, iar altii nu doresc sa se schimbe pentru ca le place prea mult confortul. Primele doua cauze se rezolva prin educatie, iar ultima prin decizie”, explica Szekely.

El adauga ca lipsa unei decizii ferme este extrem de nociva pentru oameni.

„O decizie proasta este mai buna decat nicio decizie pentru simplul motiv ca din deciziile gresite inveti. Prin indecizie nu faci decat sa mori incet. Oamenii care vin in Bootcamp pornind de la aceasta lipsa de hotarare sau de la lipsa claritatii ori viziunii viitorului sunt aproximativ 30-40% dntre participanti”, afirma specialistul.

Bootcamp este un program lansat de Andy Szekely pentru dezvoltarea personala si profesionala a adultilor cu spirit antreprenorial din Romania.

Citeste si:
Cum sa obtii rezultate bune in cariera la un job care NU iti place
Cum sa obtii cele mai bune...

Inscrierea in program costa 1.385 euro si include toate cheltuielile de cazare si masa pentru o saptamana. Proiectul cuprinde peste 60 de ore de training intensiv in sapte zile, la care se adauga trei zile de training pe parcursul a sase luni.

„In general, in Bootcamp vin antreprenori, manageri de companii si profesionisti liberali (freelanceri). La ei se adauga persoane din lumea sportului sau artisti si o serie de romani din diaspora. In fiecare sezon vin 4-5 romani stabiliti in strainatate, din toata Europa. Din tara, cred ca am avut cursanti din fiecare mare oras, pentru ca dezvoltarea personala nu tine cont de geografie. Procentul barbatilor si femeilor participante este aproximativ egal, cu un oarecare plus in favoarea femeilor”, spune Szekely.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cinci idei prin care iti cresti sansele la interviul de angajare