Într-o perioadă cu o inflație galopantă, în care prețurile cresc de la o săptămână la alta, toată lumea caută să-și maximizeze veniturile. În vreme ce mulți se îndreaptă către piețe cu risc mare la nivel investițional, ce creează milionari în aceeași măsură în care lasă în urmă și falimentați, există metode de a câștiga bani de acasă, ce prezintă siguranță. De ce? Pentru că sunt fie joburi part-time, fie colaborări cu alte firme. Cu alte cuvinte, sunt metode de a face bani de acasă pornind de la ce știi să faci, de la abilitățile tale și nu de la investiții iluzorii.

1. Freelancing

Freelancingul în România a început să prindă tot mai multă tracțiune. Multe persoane care lucrează deja într-o companie cochetează în timpul liber și cu freelancingul, pe domeniul în care ei activează. Din dorința de a-și suplimenta veniturile, specialiștii lucrează în afara jobului principal și la alte proiecte.

Metode de a câștiga bani de acasă, fără să investești în criptomonede. Cum să faci bani în plus lucrând de acasăSursa foto: Unsplash

Aceasta este o metodă bună de a câștiga bani de acasă pentru că nu necesită un efort în a te deplasa undeva, ci poți lucra la proiecte extra din confortul propriei tale case. Mai mult, poți alege să te implici doar în proiectele care ți se par atractive, fără să ai un șef căruia să îi dai socoteală. Important este să știi să te prezinți, să lucrezi cu simț de răspundere și să respecți termenele limită.

Domenii în care poți ușor să faci bani din proiecte extra sunt: graphic design, IT, consultanță, marketing, vânzări, social-media, copywriting, HR.

2. Editare foto și/sau video

Dacă ești pasionat de conținuturile foto video și simți că ai lucrurile de arătat în acest domeniu, află că poți face și bani din asta. Dacă știi să lucrezi în programe de editare, este foarte ușor să găsești proiecte care ți se potrivesc. Platforma upwork este cu siguranță locul special conceput pentru tine pentru că acolo vei găsi o multitudine de oferte de muncă ce implică editare foto și video.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

3. Cum să faci bani de acasă prin social-media

Îți place să postezi pe Instagram, TikTok sau Facebook? Postările tale sunt creative, pline de umor și atrag sute sau chiar mii de like-uri? Înseamnă că faci ce trebuie și că poate merită să încerci să accepți oportunități de job pe aceste platforme. Poți, de pildă să administrezi pagini de Facebook sau de Instagram, iar dacă te temi că nu ai un neapărat un portofoliu sau experiență în acest domeniu, te poți orienta către branduri nou-intrate pe piață sau către pagini de asociații sau ONG-uri care își pot permite să plătească un om de social-media în regim de part-time.

4. Creator de conținut sau cum să faci bani din TikTok și Instagram

Metode de a câștiga bani de acasă sunt și cele care presupun creearea de conținut pentru paginile de social media. TikTok și-a câștigat rapid popularitatea în rândul oamenilor din întreaga lume, devenind și o metodă prin care poți face bani. Așadar, dacă ești un om creativ, amuzant sau dacă ai anumite deprinderi pe care vrei să le arăți și celorlalți (machiaj, gătit, dans, îngrijire animale etc.) nu îți mai trebuie decât puțin curaj pentru a începe.

@leoodumitru Puiul asta crispy la cuptor e preferatul meu, dupa ce îl incerci o sa îl adori, garantez! #lectiidegatit #invatapetiktok ♬ original sound - Leoo Dumitru

5. Traduceri

Dacă ești priceput la limbi străine și vrei să faci bani în plus peste ce câștigi la actualul job, poți lua în calcul traducerile. Pe grupurile de Facebook, dar și pe paginile platformelor de recrutare poți găsi o multitudine de oferte de joburi sau colaborări pentru persoanele care sunt interesate de traduceri. Desigur, limba engleză este deja universală și cel mai ușor și rapid este să faci traduceri în această limbă, însă dacă vrei să primești mai mulți bani, ia în calcul că ar trebui să știi o limbă străină care nu este atât populară. Traducerile sunt o metodă de a face bani de acasă indiferent dacă ești student sau dacă ai deja mai mulți ani de lucru în piața muncii.

6. Cum să faci bani de acasă din vânzări online

Dacă vrei să-ți rotunjești veniturile, poți face bani foarte ușor de acasă din vânzarea mai multor obiecte care nu îți mai folosesc. Le poți vinde pe platformele dedicate sau chiar și pe marketplace-urile de la Facebook și Instagram. Mai mult, dacă ești priceput spre exemplu la pictură, la design sau dacă confecționezi lumânări sau alte obiecte decorative, îți poți vinde online chiar produsele realizate de tine.

7. Marketing afiliat

Marketingul afiliat este o metodă bună prin care poți să faci bani de acasă. Este mai simplu decât a vânzărilor online pentru că tu practic trebuie să promovezi un produs care trebuie creat de tine. Tot ce trebuie să faci este să convingi un client să cumpere acel produs sau serviciu, iar în urma unei vânzări tu vei beneficia de comision.

8. Sondaje de online plătite

Când lansează un produs sau un serviciu nou, companiile au nevoie să vadă care este reacția publicului pentru a se asigura că aduc pe piață ceva ce este dorit sau ceva de care este cu adevărat nevoie. Firmele apelează la platformele specializate în sondaje plătite, unde oamenii răspund la o serie de întrebări specifice legate de un anumit produs. Important de precizat aici este că remunerația nu constă mereu în bani, ci mai poți primi la schimb pentru timpul tău și tichete de masă, reduceri în anumite magazine sau produse gratuite.

Iată AICI câteva site-uri care îți oferă bani în schimbul opiniei tale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri