3 Februarie 2014

Top on The Move: recrutari de top, in ciuda vremii de afara



Vremea de afara nu i-a speriat pe manageri, iar in ultimele doua saptamani au avut loc schimbari de top in companii precum eMAG, Samsung, Holcim si nu numai. WALL-STREET.RO iti prezinta cele mai importante miscari de management de la inceput de an.

P3 are un nou director general in ECE

PointPark Properties (P3), investitor specializat, administrator de active si dezvoltator de spatii pentru depozitare, si-a consolidat echipa de management din Europa Centrala si de Est pregatindu-se pentru expansiunea companiei, planificata ca urmare a recentei tranzactii prin care P3 a fost preluata de catre fondurile de investitii private, TPG si Ivanhoé Cambridge.

Peter Beèár (foto) a fost numit in functia de director general pentru Europa Centrala si de Est, fiind responsabil de operatiunile P3 in Cehia, Slovacia, Polonia, Romania si Bulgaria.

Tomáš Míèek preia functia de director general pentru Cehia, iar Peter Jánoši pe cea de director general pentru Slovacia, acestia alaturandu-se lui Andrzej Wroñski, care a fost promovat cu ceva timp in urma in functia de conducere a P3 in Polonia.


D&B David si Baias recruteaza doi avocati

Amelia Teis (foto), avocat specializat in litigii, si Lucian Bozian, fost inspector principal in cadrul Consiliului Concurentei, s-au alaturat casei de avocatura D&B David si Baias.

Amelia Teis a condus echipa de litigii si arbitraj a firmei Vass Lawyers. In perioada 2010-2013, ea a asistat clientii in peste 60 de dispute referitoare la licitatiile publice aduse in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a diferitelor instante de judecata.

Lucian Bozian a fost inspector principal de concurenta in cadrul Consiliului Concurentei timp de peste 6 ani, desfasurandu-si activitatea in Directii importante, precum Cercetare - Analiza Economica, Industrie si Energie, Carteluri.


Mihai Tudor, fostul sef al IBM, este noul vicepresedinte comercial al SIVECO

SIVECO Romania, cel mai mare producator romanesc de software si unul dintre cei mai mari la nivel regional, l-a recrutat ca vicepresedinte al companiei pe Mihai Tudor (53 de ani), fostul sef al IBM, filialala locala a celui mai important jucator global in domeniul serviciilor informatice.

Tudor este de profesie inginer electrotehnist si are o experienta de peste 25 de ani in industria locala si internationala de IT&C.

El a fost director de vanzari al companiei IBM Romania in perioada 1998-2001, manager cu resposabilitati regionale pe linie de business pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa la sediul IBM din Viena in perioada 2001-2006.


Maria Florea, la conducerea diviziei de office agency a JLL

Jones Lang LaSalle a lansat recent o noua divizie in cadrul departamentului de birouri, care va fi condusa de Maria Florea, fostul manager al departamentului de birouri al Colliers.

Astfel, Maria Florea devine head of office agency in Jones Lang LaSalle. Marius Scuta va ramane sef al departamentului de birouri si al diviziei de reprezentare exclusiva a chiriasilor din cadrul acestui departament.

Maria este absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, detinand specializarea in marketing, cu o experienta de 8 ani in piata imobiliara, avand in portofoliu peste 60 de tranzactii incheiate cu succes, care insumeaza circa 70.000 mp de spatii de birouri. Pe parcursul carierei sale, Maria a fost implicata proactiv in strategiile de management si business development, prin activitati de training ale brokerilor juniori si castigarea a numeroase licitatii si mandate.


Flanco numeste un nou CEO. Violeta Luca, promovata vicepresedinte eMag

Actionarii companiilor eMAG si Flanco Retail anunta schimbari in structurile de conducere ale acestora. Astfel, incepand cu luna februarie, Violeta Luca devine vicepresedinte, director executiv eMAG, pastrandu-si si pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie Flanco Retail, iar Dragos Sirbu, product management director la Flanco Retail, a fost promovat in functia de CEO al companiei.

Ca vicepresedinte, director executiv eMAG, Violeta Luca va face parte din consiliul de conducere al companiei si va coordona activitatile comerciale - de achizitii, vanzari, marketplace, logistica, showroom-uri si category management. Ea isi pastreaza functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al Flanco Retail, ramanand implicata in conducerea companiei la nivel strategic.

Violeta Luca s-a alaturat managementului Flanco Retail in august 2011, ca marketing director. Anterior Flanco, a lucrat timp de 8 ani in cadrul Whirlpool Romania, ocupand incepand cu iunie 2007 functia de director comercial. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si a numeroase cursuri de management, ea are o experienta de 13 ani in domeniul electroIT.


Valentin Mircea, fostul vicepresedinte al Concurentei, reintra in avocatura

Valentin Mircea, fostul vicepresedinte al Consiliului Concurentei, reintra in avocatura ca senior partener la Mircea si Asociatii.

Valentin Mircea, cel care a fost pana in luna octombrie 2013 vicepresedinte al Consiliului Concurentei si care este unul dintre cei mai proeminenti specialisti romani in domeniul concurentei, revine in avocatura, ca senior partener la firma Mircea si Asociatii, dupa aproape 5 ani petrecuti la autoritatea de concurenta.

Acesta este un avocat cu o experienta de peste 15 ani (din 1996) in domeniul dreptului afacerilor. Pe langa dreptul concurentei, Mircea detine o expertiza considerabila in domeniul telecomunicatiilor si media, al dreptului energiei si al reglementarilor din domeniile retail si farmaceutic.


Vicepresedintele UNIQA Asigurari pleca din companie dupa 2 ani de mandat

Vicepresedintele Directoratului UNIQA Asigurari, Romeo Jantea, va pleca din companie in cursul lunii februarie, dupa ce a ocupat doi ani aceasta pozitie, au declarat pentru Mediafax surse din companie.

Fost director general al BCR Asigurari intre anii 2002 si 2006, Jantea a fost numit vicepresedinte UNIQA Asigurari in ianuarie 2012, inlocuindu-l pe Alfred Vlcek, care si-a incheiat mandatul. Directoratul UNIQA Asigurari este condus de Florin Golovatic, care ocupa pozitia de presedinte.


Holcim Romania are un nou CEO

Holcim Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de ciment din Europa, l-a numit pe Francois Petry, de origine franceza, in varsta de 47 de ani, in functia de director general al companiei la nivel local.

Incepand cu 1 februarie 2014, Francois Petry va lua locul lui Daniel Bach, care a devenit recent area manager pentru Asia de Sud-Est.

Francois Petry, in prezent manager general agregate in cadrul Holcim Franta, s-a alaturat grupului in 2008 in functia actuala. Anterior a lucrat intr-o companie de constructie de drumuri timp de noua ani, iar apoi, timp de opt ani, a detinut functia de manager general in industria deseurilor. Francois Petry are o diploma in Inginerie de la ParisTech, Ecole Nationale Superieure d’Arts et Metiers, precum si un executive MBA de la Ecole des Hautes Etudes Commerciales de Paris (HEC).


Bogdana Butnar paraseste Google si pleaca la Londra

Bogdana Butnar, industry manager la Google, a anuntat ca va parasi compania, dupa aproape trei ani in cadrul companiei. Postul este vacant insa filiala locala a gigantului american cauta, activ, un inlocuitor.

Anuntul a fost facut pe blog-ul Bogdanei. “Din februarie ma relochez in orasul pe care il iubesc de parca m-as fi nascut acolo. Ma mut la Londra. […]Google e o companie care “atinge” pe toata lumea, si in Romania nu am reusit sa gasesc pe cineva care sa inteleaga ca opinia mea nu e si a companiei in care lucrez”.


Schneider Electric o numeste pe Florentina Totth, primul roman si prima femeie care conduce subsidiara locala

Schneider Electric, companie specializata in managementul energiei, o numeste, a numit-o de la 1 februarie in functia de presedinte a subsidiarei din Romania pe Florentina Totth. Pana la aceasta data, Totth ocupa functia de vicepresedinte al diviziei de energie in cadrul companiei.

Florentina Totth (foto) are o experienta in vanzari, marketing si management general, cariera sa de pana acum fiind legata in special de industria IT&C.

Anterior achizitiei APC de catre Schneider Electric, Florentina Totth (44 de ani) a construit organizatia locala APC Romania, ocupand functiile de district manager (2003-2007), country manager Romania (2007-2008) si country manager Romania si Bulgaria (2008-2009). Ulterior, Totth a facut parte din echipa de top management a Schneider Electric Romania, avand responsabilitatea gestionarii mai multor divizii: IT, Power Solutions & Services, Buildings si Energy.


Policolor il numeste pe Florin Stoleriu in functia de director al diviziei Arhitectural

Florin Stoleriu (foto) a preluat functia de director business unit al diviziei Arhitectural in cadrul producatorului de lacuri si vopsele Policolor.

Florin Stoleriu are o experienta de peste 16 ani in managementul vanzarilor, va proiecta si va implementa politicile comerciale in cadrul diviziei Arhitectural a Policolor coordonand activitatile de vanzari, consumer&trade marketing, operatiuni si suport tehnic.

Stoleriu este absolvent al Facultatii de Electronica din cadrul Universitatii Tehnice Gh. Asachi din Iasi si al programului de Executive MBA din cadrul ASEBUSS.


Samsung Electronics Romania are un nou CEO.

Filiala locala a Samsung Electronics, unul dintre cei mai importanti producatori globali de electronice, are din ianuarie un nou presedinte si CEO, Joseph (Jeongwoo) Kim inlocuindu-l pe Young Lak Jung, cel care a fost seful companiei in ultimii patru ani si care se va intoarce in Coreea de Sud, pentru a ocupa o functie internationala in cadrul Samsung.

Joseph Kim (49 de ani) va conduce si filiala companiei din Bulgaria, potrivit unui comunicat de presa a producatorului sud-coreean.

Kim are o experienta de peste 25 de ani in cadrul Samsung Electronics, el lucrand de-a lungul anilor in diferite departamente ale companiei: resurse umane, vanzari si marketing. In ultimii doi ani, incepand cu decembrie 2011, Joseph Kim a ocupat functia de presedinte al companiei pentru Regiunea Baltica. Anterior, el a coordonat activitatile de marketing ale Samsung la nivel global (in perioada 2008-2011), iar din 2002 pana in 2008 a ocupat functia de telecom business manager, fiind responsabil pentru tarile din estul Europei.


Lilly Romania isi schimba conducerea dupa 3 ani

Reprezentanta din Romania a companiei bio-farmaceutice de origine americana Eli Lilly and Company (Lilly) va avea o noua conducere incepand cu 1 februarie.

Camilla Shen va ocupa functia de director general al companiei, in paralel cu cel actual de director Regional pentru Europa de Sud-Est.

Shen are o experienta de peste 20 de ani in cadrul Lilly, indeplinind rolul de conducere intr-o serie de tari din Europa Centrala si de Est, precum si roluri functionale in Europa, Canada, Australia, Asia si America Latina.


Schimbari la BCR: directorul financiar se ocupa de neperformante

Directorul financiar al BCR, Bernd Mittermair, a fost mandatat de Consiliul de Supraveghere sa preia conducerea directiei Remediere, Restructurare si Recuperare.

In locul a fost numita Adriana Jankovicova, in prezent director in Erste Group, care va fi si vicepresedinte executiv.

Astfel, Michael Beitz, pana in prezent Vicepresedinte Executiv cu responsabilitati generale asupra portofoliului de active neperformante, care va fi inlocuit de Mittermair, va prelua un nou rol important in cadrul Erste Group Holding.




Citeste si