"Neschimbata ramane pretentia multora dintre proaspetii absolventi ai diverselor facultati de management, care cauta, cu mare dezinvoltura, «posturi de manager»", a explicat Teisanu.

Potrivit acestuia, inca mai exista multi candidati neinformati, care sunt mereu in asteptare de oferte de undeva, fara insa a face investigatii serioase pentru cariera lor.

Ei depun zeci de CV-uri facute prost, fara sa se intrebe daca are rost sa le depuna peste tot, apoi sunt dezamagiti pentru ca nu primesc oferte pe masura asteptarilor (de multe ori nerealiste).

eisanu spune ca tinerii care participa la targurile de cariera din tara variaza de la „turistii de targ” care vin din curiozitate la primele editii intr-un oras nou, pasind atenti pe centrul culoarului dintre standuri, nedorind sa intre in vorbe cu companiile, la tinerii imbracati cu grija, pregatiti cu CV-uri si cu informatii despre companiile pe care le targeteaza la targuri.

Cei care isi cauta activ si serios un loc de munca trebuie sa stie ca cele mai multe slujbe disponibile sunt in inginerie (auto, tehnic, proiectare etc.), IT (hardware si software), financiar-bancar si BPO (limbi straine variate, pregatire economica de baza).

Citeste interviul integral cu Stefan Teisanu aici.

Sursa foto: Tanar manager, Shutterstock