Program european pentru romi: cursuri de calificare gratuite, in cadrul unui proiect de 8,4 mil. lei

Sute de persoane care apartin unor grupuri vulnerabile, inclusiv 800 de persoane de etnie roma, vor putea urma gratuit cursuri de calificare in diferite domenii, in cadrul unui proiect cofinantat cu fonduri europene, in valoare de 8,4 mil. lei.

In cadrul proiectului “Si noi avem dreptul la munca”, 800 de romi si 100 de persoane cu dizabilitati vor intra intr-un program de calificare desfasurat in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 in regiunile Bucuresti – Ilfov, Sud – Muntenia si Nord – Vest.

Proiectul a fost implementat de Forum Group in parteneriat cu Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, Asociatia Eco Energy si Agentia de Consultanta si Afaceri Romana.

Persoanele care urmeaza aceste cursuri vor putea fi calificate in meserii precum florar decorator, parchetar, lucrator poligraf, lucrator in tamplarie, lucrator in tricotaje – confectii, lucrator in alimentatie, lucrator in comert, bracardier, operator introducere, validare si prelucrare date.

In plus, este prevazut si un sprijin financiar in valoare de 500-650 de lei de persoana, care va fi acordat celor care vor absolvi cursurile, se arata in comunicatul companiei.

Citeste si:
Băsescu, amendat în urma unor declaraţii la adresa romilor
Băsescu a fost amendat în...

O parte din fondurile proiectului vor fi folosite pentru infiintarea a trei centre de incluziune sociala, in care se vor organiza activitati de asistenta sociala si orientare profesionala pentru participanti. De asemenea, angajatii institutiilor sau organizatiilor implicate in sprijinirea acestor grupuri vor putea participa la programe de formare profesionala in domeniul “Consilier vocational”.

Forum Group activeaza pe piata de consultanta in managementul resurselor umane din 1999. Compania dezvolta si proiecte cu fonduri europene care au ca scop imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii.

Sursa foto: Familie romi/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Zeci de mii de romani au invatat o meserie GRATUIT prin ANOFM, in 2019
Setari Cookie-uri