Daca ai simtit ca atmosfera de la biroul te duce cu gandul la perioade din liceu, cand se intampla ca un grup de cativa elevi sa vorbeasca in soapta, in timp ce alti colegi stau izolati si ignorati, s-ar putea ca locul tau de munca sa nu fie chiar ideal. Potrivit unui nou studiu realizat in Canada, ostracizarea la locul de munca - sa fii ignorat sau exclus dintr-un grup - poate fi mai nociva decat cred majoritatea oamenilor, se arata intr-un articol din The Huffington Post.

Cercetatorii de la Universitatea British Columbia au studiat impactul ostracizarii la serviciu asupra starii de sanatate mentala si fizica a angajatilor si au descoperit ca este mai nociva decat hartuirea. Rezultatele studiului au fost publicate online in luna aprilie deOrganization Science.

Sandra Robinson, coautor al studiului si cercetator al comportamentului la serviciu de cateva decenii, defineste ostracizarea drept fenomenul care se petrece atunci cand oamenii nu reusesc sa angajeze social pe altcineva intr-un mod in care ar fi de asteptat in respectiva situatie.

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro

Sursa foto: Oameni de afaceri/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri