Sa fii ignorat la locul de munca poate fi mai rau decat sa fii hartuit

Daca ai simtit ca atmosfera de la biroul te duce cu gandul la perioade din liceu, cand se intampla ca un grup de cativa elevi sa vorbeasca in soapta, in timp ce alti colegi stau izolati si ignorati, s-ar putea ca locul tau de munca sa nu fie chiar ideal. Potrivit unui nou studiu realizat in Canada, ostracizarea la locul de munca - sa fii ignorat sau exclus dintr-un grup - poate fi mai nociva decat cred majoritatea oamenilor, se arata intr-un articol din The Huffington Post.

Cercetatorii de la Universitatea British Columbia au studiat impactul ostracizarii la serviciu asupra starii de sanatate mentala si fizica a angajatilor si au descoperit ca este mai nociva decat hartuirea. Rezultatele studiului au fost publicate online in luna aprilie deOrganization Science.

Sandra Robinson, coautor al studiului si cercetator al comportamentului la serviciu de cateva decenii, defineste ostracizarea drept fenomenul care se petrece atunci cand oamenii nu reusesc sa angajeze social pe altcineva intr-un mod in care ar fi de asteptat in respectiva situatie.

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro

Citeste si:
Suntem la coada UE după procentul din PIB alocat pentru protecția...
Suntem la coada UE după...
Sursa foto: Oameni de afaceri/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri