23 Iunie 2014

Top On The Move: vara a inceput cu un val de schimbari la varf. Ce companii si-au schimbat managerii



Companiile au trecut prin schimbari intense de manageri in ultima perioada. Wizz Air, Albalact, kika si Immochan sunt cateva dintre grupurile care au facut mutari la varf. wall-street.ro ti le prezinta pe cele mai importante.

Owain Jones, noul CCO la Wizz Air

Operatorul aerian ungar Wizz Air a inceput vara cu o schimbare de management. Compania il are de la 1 iunie pe Owain Jones in functia de Chief Corporate Officer. Dupa o pauza din domeniul dreptului, perioada in care s-a calificat ca pilot comercial, Owain s-a alaturat companiei Wizz Air in septembrie 2010, in calitate de avocat general si secretar al Consiliului de Administratie.

In noul sau rol, Owain va fi responsabil de activitatile juridice ale grupului, precum si de resurse umane, comunicare si relatii publice si infrastructura grupului. Noua pozitie de Chief Corporate Officer va spori capacitatea de senior management in cadrul companiei, contribuind astfel la derularea planurilor de business Wizz Air.


De la Decathlon la Immochan: cine se va ocupa de dezvoltarea companiei

Immochan a adus-o in echipa de Roxana Bese, in functia de director de dezvoltare al companiei. Noul manager din cadrul Immochan se alatura grupului dupa sapte ani in care a asigurat expansiunea retelei de magazine Decathlon in Romania, ajunsa in prezent la 13 unitati.

Ruxandra Bese si-a inceput cariera in domeniul productiei textile si s-a alaturat echipei Decathlon Romania inca din 2004, de la infiintarea filialei romanesti de productie


Costin Matache, noul director general al companiei de cloud Ymens

Ymens, furnizor de servicii de cloud computing, l-a numit pe Costin Matache in functia de director general al companiei, dupa ce fostul CEO, Bogdan Balaci, a devenit director general la Philips Lighting.

Noul director general Ymens va continua astfel dezvoltarea portofoliului de solutii de cloudsourcing lansate la inceputul acestui an in scopul extinderii companiei atat la nivel regional, cat si local. Un obiectiv important il va reprezenta si accesarea de noi oportunitati la nivelul administratiilor publice prin intermediul solutiilor de cloud guvernamental.


kika are un nou CEO cu Adidas si Levi's in CV

kika Romania are de la inceputul verii un nou CEO, Akos Forras, care i-a luat locul lui Lars Lund, managerul care a condus timp de cinci ani operatiunile retailerului de mobila. Akos Forras va coordoneza din Ungaria magazinele retailerului din centrul si estul Europei si anume Cehia, Ungaria, Slovacia. In Romania, va coordona departamentele de marketing si achizitii. Forras are o experienta de patru ani in cadrul grupului sud-african Steinhoff, compania care a preluat anul trecut cele 73 de magazine kika. Anterior managerul a lucrat pentru branduri precum Adidas si Levi’s.

"Romania este, pentru Steinhoff, a doua tara ca importanta din Europa de Est, dupa Polonia, iar kika este un magazin unic, cu foarte mult potential. Spre deosebire de alti competitori care se prezinta la fel in toate tarile, kika are potentialul sa fie un brand diferit", mentioneaza Akos Forras.

Sursa foto: Captura kika.com/ro


Philips Lighting l-a adus in echipa pe Bogdan Balaci

Bogdan Balaci este noul director general in cadrul Philips Lighting pentru sud-estul Europei din16 iunie. El va dezvolta si implementa strategia Philips Lighting in Romania si in tarile din sud-estul Europei unde compania este operationala.

Pana in octombrie 2012, Bogdan Balaci a fost general manager in cadrul IBM Romania, conducand operatiunile companiei din Romania si Republica Moldova. De-a lungul carierei, a detinut diferite functii de conducere in cadrul IBM Romania.


Ce noi manageri si-a "asigurat" UNIQA Asigurari

Franz Weiler (55 de ani) este noul vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari, cu atributii de Chief Sales Officer. "UNIQA este un jucator stabil pe piata asigurarilor din Romania si vom continua sa ne dezvoltam concentrandu-ne pe sustenabilitate si crestere profitabila.Vad un potential semnificativ in pozitionarea companiei ca lider de piata in termeni de crestere profitabila, orientare catre clienti, excelenta in servicii si produse inovatoare", a declarat Franz Weiler.


Romgaz face schimbari in CA

Dumitru Chisalita, fost director general interimar al companiei de stat in 2012, a devenit membru in Consiliul de Administratie al Romgaz. Chisalita a fost pana in 2012 director de furnizare in Romgaz. In acelasi an a ocupat pentru o scurta perioada functia de director general interimar, dupa care a fost numit consilier in Ministerul Economiei. El a demisionat dupa cateva saptamani din functia de consilier in minister invocand "lipsa dialogului", "abordarile populiste specifice unui an electoral" si "lipsa delimitarilor intereselor nationale fata de alte interese in interiorul institutiilor de stat".


Un roman a preluat operatiunile Philips Healthcare pentru Europa de Sud-Est

Alexandru Popescu, fost director executiv al Centrului de Radioterapie Amethyst, a fost numit noul director al Philips Healthcare pentru sud-estul Europei. El a preluat operatiunile diviziei de servicii de sanatate a grupului olandez, inlocuindu-l pe Robert Armstrong.

Popescu are o experienta de 15 ani in industria de sanatate si comert, fiind specializat in achizitii si investitii, branding si identitate, precum si in dezvoltarea companiei. A ocupat pana in prezent functia de director executiv al Centrului de Radioterapie Amethyst, conducand operatiunile companiei din Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Sursa foto: Captura healthcare.philips.com


Albalact si-a luat CEO de la Danone

Albalact Alba-Iulia, al doilea cel mai important jucator din industria de lactate, l-a numit in functia de director general pe Stephane Batoux, fostul CEO al Coca-Cola Romania si Danone Romania.

"Albalact intra intr-o noua etapa de dezvoltare, una decisiva, iar pentru a sustine aceasta etapa avem nevoie de un management bine structurat si vizionar", declara Raul Ciurtin, presedintele Albalact.


Directorul de dezvoltare al Mediafax Group a plecat la Tocmai.ro

Cosmin Ghinea, fost director de dezvoltare la Mediafax Group si unul dintre principalii oameni din echipa lui Orlando Nicoara, managerul grupului de media, a preluat functia de conducere a platformei de anunturi Tocmai.ro. Cosmin Ghinea a ocupat anterior functia de development manager la Apropo Media (fosta MediaPro Interactiv), lucrand “cot la cot” cu Orlando Nicoara pe parcursul mai multor ani.




Citeste si