Fundatia eMag a premiat cu 163.000 de lei elevii romani care s-au intors acasa cu medalii de aur, argint si bronz de la olimpiadele internationale de matematica, fizica si informatica si profesorii care i-au pregatit.

Prin programul "Hai la Olimpiada!", dedicat elevilor, studentilor si profesorilor care fac performanta in educatie, fundatia eMag a oferit cate 10.000 de lei olimpicilor medaliati cu aur, 8.000 de lei elevilor care s-au intors cu argint si 6.000 de lei celor care au obtinut medalii de bronz. Profesorii pregatitori au fost recompensati cu premii in valoare de cate 3.000 de lei fiecare.

Toti cei 15 elevi membri ai echipelor din Romania au obtinut medalii in competitiile internationale la care au participat, astfel: patru medalii de aur, noua medalii de argint si doua medalii de bronz.

Prin programul "Hai la Olimpiada!", lansat in octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toata tara sunt sprijiniti sa atinga excelenta in educatie. Fundatia eMag ii sustine astfel pe tinerii pasionati de studiul stiintelor exacte inca din fazele premergatoare participarii la Olimpiadele Internationale si investeste in centre de pregatire organizate in mai multe licee din Bucuresti, sesiuni de pregatire a loturilor olimpice, precum si in organizarea Olimpiadelor Nationale si participarea loturilor restranse la Olimpiadele Internationale.

Lotul national de Matematica

olimpici

Elevii lotului olimpic de matematica, coordonat de domnul profesor Radu Gologan, au obtinut sase medalii, una de aur si cinci de argint, la Olimpiada Internationala de Matematica ce s-a desfasurat la Cape Town, Africa de Sud in perioada 3-13 iulie 2014:

Aur – Stefan Spataru
• Argint – Paul Gabriel Musca
• Argint – Teodor Andrei Andronache
• Argint – Viorel-Andrei Bud
• Argint – Simona Diaconu
• Argint – Ioan Laurentiu Ploscaru

Romania a ocupat locul 11 mondial si primul loc din UE la Olimpiada Internationala de Matematica.

Lotul national de Fizica

olimpici

Elevii lotului national de fizica, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei si doamna profesoara Delia Davidescu, au obtinut doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz in cadrul Olimpiadei Internationale de Fizica ce s-a desfasurat la Astana, Kazakhstan, in perioada 13-21 iulie 2014:

Aur – Cristian Frunza
• Aur – Stefan Eniceicu

• Argint – Denis Turcu
• Argint – Tudor Cretu
• Bronz – Gabriel Gaitan

Lotul olimpic de fizica al Romaniei s-a clasat detasat pe primul loc dintre echipele europene prezente la concurs, performanta obtinuta pentru al doilea an consecutiv.

Lotul national de Informatica

olimpici

Elevii lotului olimpic de informatica, coordonat de domnul profesor Constantin Galatan, au obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la Concursul de Informatica, ce a avut loc la Taipei, Taiwan in perioada 13-20 iulie 2014, astfel:

Aur – Rares Buhai
• Argint – Alexandru Velea
• Argint – Andrei Heidelbacher
• Bronz –Mihai Gheorghe

Rares Buhai a obtinut a treia medalie de aur consecutiva la Olimpiada Internationala de Informatica. El a devenit astfel al saselea performer din istoria concursului.

Sursa foto: Lotul olimpic de Informatica/Fundatia eMag

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri