18 August 2014

Top On The Move: ce schimbari de management au avut loc in marile companii locale



Jumatatea lui august se incheie cu miscari importante la varful companiilor. Wall-Street.ro va prezinta cele mai importante schimbari de manageri.

Un jurnalist a devenit director executiv al Asociatiei Romane a Exportatorilor

Fostul redactor sef-adjunct al cotidianului Ziarul Financiar, Razvan Voican, va ocupa functia de director executiv al Asociatiei Romane a Exportatorilor (AREX).

"Am decis sa ma alatur, dupa 14 ani de presa, unei comunitati care merita o vizibilitate mai mare atat in randul publicului, cat si al autoritatilor care trebuie sa constientizeze rolul pe care l-au avut exportatorii in iesirea economiei din recesiune", a spus Razvan Voican.


Andrei Cracea preia conducerea Kelion, compania din spatele Marketonline.ro

Din august 2014, Andrei Cracea preia conducerea executiva a Kelion Online Concept, compania care administreaza magazinele online marketonline.ro, mediadot.ro si azerty.ro.

Cu o experienta de peste 14 ani pe piata de ITC&C, in perioada 2000-2010, Andrei Cracea a fost actionar si director al Tora Computers, firma specializata in distributia de produse IT&C catre marile lanturi de retail. Din 2012 s-a alaturat echipei Kelion Online Concept, fiind implicat activ in managementul marketonline.ro, mediadot.ro si azerty.ro, alaturi de Catalin Mihailescu, administratorul si actionarul majoritar al companiei in perioada 2009 - 2014.


Cine are pe mana finantele de la UPC Romania

UPC Romania anunta ca Jon Garrison este noul chief financial officer (CFO) al companiei. Jon va prelua toate activitatile legate de zona financiara a UPC Romania si va fi responsabil de coordonarea departamentelor Finance & Accounting, Billing & Collection, Procurement & General Services, sustinand strategia de dezvoltare a UPC Romania.


Lidia Solomon paraseste Vodafone dupa 13 ani in companie

Vodafone Romania a anuntat ca Lidia Solomon, senior manager corporate communications, va pleca din companie pentru a urma noi oportunitati de cariera. Lidia a facut parte din echipa Vodafone 13 ani, perioada in care a condus activitatea de PR si comunicare externa, inclusiv pentru Fundatia Vodafone Romania.


Anchor Group ramane fara director general: Razvan Gaita a renuntat la functie

Razvan Gaita a renuntat la functie de director general al Anchor Grup la inceputul lunii august a acestui an, la putin peste un an de la preluarea functiei. Gaita a spus ca a renuntat la sefia dezvoltatorului imobiliar din motive personale, urmand sa inceapa o afacere pe cont propriu. Ca urmare a acestei plecari planurile de modernizare ale celor doua centre comerciale detinute de dezvoltatorul turc in Bucuresti raman incerte.


Kubis Interactive are un nou director de creatie, venit din Praga

Kubis Interactive, agentie online specializata in marketing digital, are din august un nou director de creatie, pozitie ocupata de Eugen Suman. Suman lucreaza de peste 8 ani in publicitate si se alatura echipei Kubis dupa ce a acumulat experienta internationala in agentii in McCann Praga, Young & Rubicam Praga, JANDL Bratislava si freelancer la BBH si TAG din Londra. Acesta nu este la primul contact cu piata romaneasca de publicitate, el fiind copywriter in trecut pentru agentii precum Graffiti BBDO, Grey, Ex Aequo si Godmother.

Eugen Suman revine in tara dupa o perioada petrecuta ca director de creatie la McCann Praga, perioada in care a continuat sa scrie literatura si a inceput sa lucreze la un roman grafic.


Un fost reprezentant medical, noul director de HR al GSK Romania

Compania de farmaceutice GlaxoSmithKline Romania a numit-o pe Luana Crivat (38 ani) in functia de director de resurse umane (HR Business Leader) al grupului, din care fac parte diviziile GSK Pharma, GSK Consumer Healthcare, Europharm Distributie si fabrica din Brasov, cu un numar total de aproximativ 1.000 de angajati.

Cu o experienta de peste 8 ani in industria farmaceutica, Luana Crivat s-a alaturat GSK Romania in 2006, ca reprezentant medical. Doi ani mai tarziu, ea a intrat in echipa de Resurse Umane, ca HR Executive, pozitie in care a avut printre prioritati coaching-ul de dezvoltare a managerilor de oameni. Din iunie 2010, Luana Crivat si-a continuat cariera ca regional sales manager, pozitie din care s-a concentrat pe dezvoltarea propriei echipe de vanzari, accelerand astfel propriile capabilitati de dezvoltare a oamenilor


Stephen Karl preia conducerea Bunge Prio in Romania

Stephen Karl va prelua incepand cu 1 septembrie functia de director general al Bunge Prio Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul agribusiness si alimentar. Karl il inlocuieste in functie pe Giovanni Quaglia, al carui mandat temporar la conducerea companiei in Romania se va incheia la 31 august.

Stephen Karl a ocupat anterior pozitia de managing director, timp de 2 ani, la Almos Group Romania, companie care detine peste 5.000 de hectare in judetul Neamt. De asemenea, Karl a lucrat 10 ani in cadrul grupului BASF ocupand diferite pozitii in grup in SUA, Germania, Noua Zeelanda, Spania, iar intre anii 2008 si 2011 acesta a fost head of agriculture pentru Romania si Bulgaria.


Directorul de daune al Generali Romania se muta la Omniasig

Actualul director de daune al Generali Romania, Madalin Rosu, va prelua de la 1 septembrie aceeasi pozitie in cadrul Omniasig VIG si va fi numit si membru in Directoratul companiei controlate de grupul Vienna Insurance Group.

"Madalin Rosu va prelua atributiile lui Artur Borowinski si va fi responsabil in cadrul Directoratului, in calitate de membru, cu activitatile de daune, litigii, regrese si recuperari. Omniasig VIG a inaintat Autoritatii de Supraveghere Financiara documentatia pentru aprobarea lui Madalin Rosu in aceasta pozitie de la 1 septembrie", a declarat presedintele Directoratului Omniasig VIG, Mihai Tecau, potrivit Mediafax.


Management pe tocuri: o femeie este director general la Boehringer Ingelheim

Compania de farmaceutice Boehringer Ingelheim a numit-o pe Ana-Maria Boie (40 ani) in functia de director general in Romania, din luna august. Dupa trei ani in Romania, Scheld a fost numit director de marketing al departamentului Respirator in Japonia.

Ana-Maria Boie este de profesie medic si are o experienta de peste 12 ani in industria farmaceutica. Anterior preluarii functiei de director general al Boehringer Ingelheim Romania, Ana-Maria Boie a lucrat aproximativ sase ani in cadrul companiei, ocupand diferite pozitii de management in marketing si vanzari, la nivel local si regional.




Citeste si