Facultatea Internationala a Universitatii Sheffield, City College, are cu 12% mai multi studenti inscrisi la programul Sheffield EMBA in 2014. Astfel, s-au inscris 63 de manageri din middle si top management. Programul costa 15.340 de euro pentru cei doi ani de studiu.

Cei mai multi studenti provin din domenii profesionale ca IT&C, pharma, finante banci, energie, consultanta si FMCG. Studentii programului de EMBA sunt barbati in proportie de 57% si femei 43%. Media lor de varsta este de 36-37 ani si 38% dintre acestia ocupa functii de conducere in cadrul companiilor de mai bine de 10 ani.

Cursurile din cadrul programului de Executive MBA sunt structurate in 12 sesiuni la sfarsit de saptamana (vineri, sambata, duminica) in Bucuresti, o saptamana de studiu la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie si o saptamana de studiu la Facultatea Internationala din Salonic, Grecia.
Programul de MBA este impartit in doua perioade de studiu, care dureaza 16 luni, la finaul carora cursantii vor sustine lucrarea de disertatie.

In acest an, Romania ocupa al doilea loc in topul numarului de studenti la EMBA Sheffield in regiune inregistrati in anii 1 si 2 cu 110 studenti, comparativ cu Grecia (Salonic, 150 de studenti), Serbia (Belgrad, 50 de studenti), Ucraina (Kiev, 45 de studenti) si Turcia (Istanbul, 20 de studenti).

La finalizarea programelor de EMBA acestia primesc o dubla licentiere: diploma Executive MBA Sheffield si diploma Chartered Management Institute. Sheffield EMBA ofera posibilitatea de specializare in urmatoarele cinci domenii: Management general, Marketing, Finante, Managementul logistic, Managementul serviciilor medicale.

Citeste si:
Cum argumenteaza managerii romani avantajele unui MBA in Viena?
Profesorii de la WU Academy...

Conform QS World University Rankings 2014, Universitatea Sheffield ocupa locul 69 in topul celor mai performante universitati din lume si locul 12 in topul universitatilor britanice. In prezent, Universitatea Sheffield insumeaza aproximativ 25.000 studenti din 120 tari si un staff de 600 de membri.

Printre pricipalele scoli de business in Romania se afla si WU Executive Academy, Tiffin Executive MBA, Asebuss, Maastricht School of Management.

Citeste si Tu unde lucrezi? Domeniile in care companiile din Romania inca mai platesc MBA-urile angajatilor.

Citeste si:
Nu iti permiti un MBA? Citeste aceste 5 carti pentru autoeducare
Nu iti permiti un MBA?...
Sursa foto: Oameni de afaceri/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Formarea si dezvoltarea liderilor de succes de maine