Cariera lui Razvan Nicolescu a fost dintotdeauna legata de sectorul energetic. El a lucrat atat pentru companii private, cat si de stat. Ca atasat la UE pe probleme in domeniul energiei din partea Romaniei, Nicolescu a fost implicat in negocieri favorabile privind energia in Europa si schimbarile climatice.

In calitate de ministru, Nicolescu a marcat cateva reusite importante, printre care elaborarea unei analize privind revizuirea strategiei din sectorul energetic romanesc 2015-2035, finalizarea unor proiecte strategice pentru sectorul energetic (cum ar fi modernizarea si cresterea capacitatii de depozitare de gaze naturale a Romgaz de la Urziceni si incheierea primei faze a interconectorului de gaz Iasi-Ungheni) si redefinirea rolului Statului ca actionar in companiile energetice, prin cresterea transparentei si prin incurajarea managementului privat. Totodata, a contribuit la cea mai mare listare de pe piata de capital romaneasca de pana acum- listarea cu succes a companiei Electrica.

Nicolescu este presedintele Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie, nominalizat fiind de Consiliul Uniunii Europene in 2009 si, timp de aproape cinci ani, a fost director in cadrul celui mai mare producator de petrol si gaze din Sud-Estul Europei, OMV Petrom. Este absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si detine o diploma MBA la Solvay Business School.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prezenta in peste 150 de tari, Deloitte are peste 200.000 de angajati.