Potrivit ministrului, tichetul de subscriere al BERD in cazul ofertei Electrica a fost de 75 milioane de euro, devenind astfel al doilea actionar dupa statul roman. Grupul financiar ING este cel de-al treilea actionar ca marime, cumuland subscrierile realizate de mai multe entitati ale grupului olandez. Nicolescu a mentionat ca in cursul acestei zile Autoritatea Financiara a pietei din Londra a aprobat prospectul de listare al Electrica pe Bursa din Londra, eveniment care va avea loc in 4 iulie.

Statul a negociat o majorare a transei pentru investitorii de retail la oferta Electrica, consortiul de intermediere acceptand o crestere a transei pentru investitorii persoane fizice pana la 21%. Astfel, o pondere de 11% din actiunile din oferta a fost alocata investitorilor de retail mici, iar 10% retail-ului mare.

Statul roman a obtinut 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publica initiala derulata la Electrica in perioada 16-25 iunie, pretul final rezultat din operatiune fiind de 11 lei pe actiune, adica pretul minim stabilit prin prospect.