Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu (foto), a trimis Corpul de Control sa faca investigatii suplimentare la Regia Autonoma de Activitati Nucleare (RAAN) si l-a demis pe administratorul special al regiei.

"Raportul Corpului de Control vrem sa fie gata pana la sfarsitul acestei saptamani. (...) Astazi l-am demis pe administratorul special Danut Andrusca, pentru ca mi se pare imoral sa aiba un venit lunar net de 20.000 lei, in conditiile in care RAAN este in insolventa. In locul lui Andrusca va fi numit Viorel Marian, specialist in energie care a lucrat in mai multe companii energetice, inclusiv Termoelectrica", a declarat marti Nicolescu, intr-o conferinta de presa.

RAAN produce apa grea pentru Centrala Nuclearelectrica din Cernavoda si energie termica si electrica pentru uzul propriu si pentru consumatorii din orasul Drobeta Turnu-Severin. Regia a intrat in insolventa in 2013, avand datorii de 680 milioane lei. In perioada insolventei, compania a mai acumulat datorii de 70 milioane lei. Anul trecut, RAAN a avut o cifra de afaceri de 400 milioane lei, scrie Mediafax.

Potrivit lui Nicolescu, Complexul Energetic Oltenia este foarte afectat de intrarea in insolventa a RAAN de la care are de recuperat datorii de 230 milioane lei pentru carbunele pe care l-a livrat regiei in vederea productiei de energie electrica si termica. La aceste datorii se mai adauga 40 milioane lei, pe care RAAN trebuie sa le plateasca Complexului Energetic Oltenia.

"Am elaborat un plan de masuri pentru restructurarea RAAN, pe care astazi sau maine il vom inainta premierului Victor Ponta si vicepremierului Gabriel Oprea, pentru ca RAAN este o companie de interes strategic", a spus Nicolescu. El a adaugat ca se impune o discutie inclusiv in CSAT despre viitorul RAAN.

Citeste si:
(P) TAG YOUR IDEAS: Mihnea Mihalache-Fiastru X FREE NOW
(P) TAG YOUR IDEAS: Mihnea...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Administratorul ELCEN: Bucurestenii risca sa ramana fara apa calda
Setari Cookie-uri