Tribunalul Mehedinti a decis, joi, intrarea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) in faliment, la doi ani de la intrarea in insolventa. La momentul intrarii in insolventa RAAN avea datorii de 1,2 miliarde de lei.

RAAN a produs apa grea necesara productiei de electricitate in reactoarele nucleare ale centralei de la Cernavoda, operata de compania de stat Nuclearelectrica, dar si energie termica pentru reteaua centralizata de termoficare a municipiului Drobeta-Turnu Severin, potrivit Mediafax.
Anul trecut, intregul stoc de apa grea al companiei, suficient pentru a asigura necesarul centralei nucleare de la Cernavoda pentru urmatorii 50 de ani, a fost mutat prin Ordonanta de urgenta in patrimoniul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

RAAN se afla in insolventa din septembrie 2013, administrator judiciar fiind casa de insolventa Tudor& Asociatii. Pe lista creditorilor intocmita de administratorul judiciar al companiei la momentul declansarii procedurii de insolventa se aflau peste 300 de societati comerciale, dar si institutii publice si administratii locale si banci care au avut relatii contractuale cu regia.

La momentul intrarii in insolventa RAAN avea datorii de 1,2 miliarde de lei. In 1 noiembrie 2015, 1.525 de angajati ai RAAN au fost disponibilizati, ei primind ajutor de somaj timp de doi ani si un venit de completare pana la cel mult 1.700 de lei lunar, in functie de vechime.

Citeste si:
Badea: Hidroelectrica risca sa intre din nou in insolventa
Hidroelectrica risca sa intre...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANRE anunta ca nu se scumpeste electricitatea de la 1 ianuarie