Masura luata de Guvern are in vedere oprirea controlata si in conditii de siguranta a productiei de apa grea, anunta Executivul, potrivit Mediafax. Ordonanta este aprobata dupa ce, in urma cu o saptamana, peste 400 de angajati ai RAAN, societate aflata in insolventa, au protestat in fata platformei Romag Prod, din Drobeta Turnu Severin, nemultumiti ca nu si-au primit salariile, directorul de productie cerand la randul sau urgentarea aprobarii de catre Guvern a memorandumului care vizeaza inchiderea controlata a Romag Prod.

"Ppotrivit actului normativ, vor fi asigurate fondurile necesare pentru restituirea imprumuturilor acordate RAAN. In acest sens, in 2015, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pot fi alocate fonduri suplimentare pentru Ministerul Energiei", mai informeaza Guvernul.

Ordonanta mai stabileste ca Ministerului Afacerilor Interne ii pot fi alocate fonduri suplimentare pentru constituirea stocurilor rezerva de stat de apa grea. Astfel, tot miercuri, bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentat cu 30 de milioane de lei, pentru achizitia de apa grea de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRSPS).

Citeste si:

Banii vor fi alocati tot din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. La ora actuala, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare are 2.300 de salariati. RAAN a intrat in insolventa in septembrie 2013, avand datorii de 680 de milioane de lei. In perioada insolventei, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

Pe lista creditorilor intocmita de administratorul judiciar al RAAN la momentul declansarii procedurii de insolventa se aflau peste 300 societati comerciale, dar si institutii publice si administratii locale si banci care au avut relatii contractuale cu RAAN.