IT-ul este in continuare fruntea domeniile de angajare, in care candidatii sunt favorizati. Ca atare, programatorii sunt ofertati de angajatori chiar daca sunt bine tinuti in alte companii, iar un programator bun este sunat pentru a fi invitat la interviu de cel putin o data pe zi.

"Un programator bun primeste cel putin o invitatie pe zi la interviu. Trebuie sa vorbesti cu 500 de programatori pentru a aduce 50 la interviu", a spus Daniela Vercellino, maanger de recrutare pe regiunea EMEA la Stefanini, in cadrul coferintei HR 2.0: Tendinte si provocari in 2015 in piata muncii, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Groupama Asigurari si compania de recrutare Lugera.

Cum este "castigat" un programator

Un programator paote fi convins sa schimbe compania cu o tehnologie mult mai buna pe care sa lucreze, cu programul tot mai flexibil, adica sa nu-l intrebati de ce lucreaza cand are chef de acasa, cu colegii pe care ii va avea si proiectele atractive in care poate fi implicat. Astfel, dupa cum sustine HR managerul Stefanini, selectia este foarte mult a candidatului.

Stefanini, companie braziliana de externalizare IT, are 200 de angajati pe zona de programare in Romania si planuieste sa urce numarul lor la 250. Pe langa programatori, in companie lucreaza peste 800 de specialisti in suport IT. Totodata, grupul intentioneaza sa deschida noi centre in regiunea EMEA, din care este probabil ca unul sa fie in Romania.

"Inovarea vine de la angajatii, salvarea nu o sa vina niciodata de sus. Ei au capacitatea sa genereze solutii pentru care nu le gasim scrise nici in carti, nici in proceduri. Astazi, de exemplu, se livreaza remote si este un serviciu care se plateste scump de catre clienti", a mai spus Vercellino.

Metoda dezvoltata de un...
Citeste si: Metoda care te ajuta sa-ti faci o evaluare pe bune a carierei

Astfel, angajatii Stefanini castiga premii pentru ideile noi pe care le livreaza. Mai mult, compania a implementat un sistem de evaluare a angajatilor, care implica evaluare de tip 360, si un sistem de score card, prin care ei stiu in fiecare luna unde se situeaza performanta lor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Tot mai putini someri in Bucuresti: rata oficiala a ajuns la 1,3%