Bursa locurilor de munca: 27.000 de joburi in tara, aproape un sfert in Bucuresti

Aproape 27.000 de locuri de munca sunt oferite la nivel national la Bursa generala a locurilor de munca, organizata vineri in 86 de localitati, cele mai multe posturi vacante, respectiv 5.637, fiind anuntate in Capitala, unde sute de persoane au venit inca de la deschiderea evenimentului, informeaza Mediafax.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), 2.163 de angajatori din cei 28.644 contactati s-au prezentat la Bursa generala a locurilor de munca organizata vineri. Acestia au anuntat ca au disponibile 26.881 de locuri de munca, dintre care 18 pentru persoane marginalizate.

La nivel national, 24.834 dintre locurile de munca anuntate sunt pentru persoane care nu au studii superioare si 2.047 pentru absolventi de studii superioare. Cele mai multe posturi vacante sunt anuntate in Bucuresti, 5.637, Iasi - 1.544, Constanta - 1.540, Cluj - 1.327 si Galati - 1.300.

In Bucuresti, aproximativ 200 de persoane asteptau, vineri dimineata, intalnirea cu angajatorii inainte ca Bursa locurilor de munca sa inceapa. Numarul persoanelor a continuat apoi sa creasca, formandu-se coada. Din cele 5.637 de locuri de munca care pot fi ocupate in Bucuresti, peste jumatate, adica 3.150, sunt pentru muncitori calificati. Alte 1.287 de locuri de munca oferite de angajatorii din Capitala sunt pentru absolventii de studii medii, 895 pentru muncitori necalificati si 315 pentru cei cu studii superioare.

Pentru muncitorii calificati se ofera posturi de agent de securitate, lucrator comercial, vanzator, operator confectioner industrial imbracaminte, confectioner ansamblor articole din textile, casier, croitor, ingrijitor cladiri, lacatus sau sef. Pentru cei cu studii medii, cele mai multe din posturile oferite sunt cele de agent de asigurari, mercantizor, functionar informatii clienti, agent servicii client, operator vanzari prin telefon, agent de vanzari, recuperator creante/debite sau contabil.

Citeste si:
Michelin lansează o schemă de pensionare anticipată pentru...
Michelin lansează o schemă de...

Muncitorii necalificati se pot angaja in cadrul bursei ca ”manipulanti marfuri”, muncitori necalificat in industria confectiilor sau in demolarea cladirilor, paznic, ”sapator manual”, curier, ingrijitor spatii verzi si lucrator in bucatarie.

Posturile oferite pentru studii superioare sunt de consilier vanzari asigurari, manager, sef santier, inginer constructii, proiectant inginer constructii, consilier administratie publica, ofiter bancar, inginer electronist, inginer mecanic, inginer tricotaje, analist financiar, programator si specialist marketing. Potrivit ANOFM, in primele trei luni ale anului au fost angajate 92.839 de persoane, reprezentand 26% din tinta programului national de ocupare pentru anul 2015.

Foto: Shutterstock / Crowd

Citeste si:
eJobs România: Schimbarea jobului rămâne și în 2021 principalul...
eJobs România: Schimbarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri